Bardet zakt door het ijs: “Weet niet wat de reden is”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2019 om 08:02

Bardet zakt door het ijs: “Weet niet wat de reden is”

Romain Bardet was de grote verliezer op La Planche des Belles Filles. De kopman van AG2R La Mondiale ontplofte volledig in de laatste steile kilometer, waardoor hij meer dan één minuut verloor op titelverdediger Geraint Thomas. “Ik weet niet wat er aan de hand is”, tast de 28-jarige klimmer in het duister.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bardet moest afgelopen zondag al een eerste tik incasseren, aangezien hij met zijn teamgenoten al meer dan één minuut verloor in de ploegentijdrit. De Franse hoop is dus op zoek naar tijdwinst, maar donderdag kreeg hij weer één minuut aan zijn broek. Hierdoor volgt Bardet al op 2:08 van Thomas.

“Ik was gewoon niet op niveau”, is zijn eerste conclusie. “Het is moeilijk om te accepteren, maar ik ben nog altijd gemotiveerd voor deze Tour. De ronde duurt nog heel erg lang. Het is zaak om te achterhalen waarom ik zoveel tijd verloor” aldus Bardet, die tegelijkertijd realistisch is. “Ik weet dat het een moeilijk verhaal gaat worden.”

“We blijven optimistisch”
Bij Teammanager Vincent Lavenu is het glas duidelijk halfvol. “Dit is uiteraard een teleurstelling, maar het hoort nu eenmaal bij topsport. Het is niet altijd te voorspellen. Het is belangrijk om rustig te blijven en vooral niet in paniek te raken. Er zullen betere dagen komen, daar ben ik van overtuigd. We blijven dan ook optimistisch.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.