Battistella: “Er is een reden waarom Eekhoff niet de winnaar is”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 september 2019 om 09:16

Battistella: “Er is een reden waarom Eekhoff niet de winnaar is”

De nieuwe wereldkampioen Samuele Battistella leeft mee met de gediskwalificeerde Nils Eekhoff, maar is tegelijkertijd erg blij met zijn regenboogtrui. “Er is een reden waarom hij niet de winnaar is”, zei de Italiaan, die komend seizoen met Team NTT de stap naar de WorldTour maakt.

Terwijl Eekhoff gisteren als eerste over de aankomst kwam na een bloedstollend spannende sprint met een kleine elitegroep, botvierde Battistella zijn frustraties op het stuur van zijn fiets. Nadat de renners waren gefinisht, duurde het lang voordat de huldiging plaatsvond: de jury onderzocht immers nog de uitslag van de wedstrijd. Uiteindelijk werd besloten dat Eekhoff gediskwalificeerd werd en zo werd niet de Nederlander in de regenboogtrui gestoken, maar de Italiaan.

“De eerste dertig seconden besefte ik niet helemaal wat er gebeurde”, reageerde Battistella. “Er werd me gezegd dat ik de nieuwe wereldkampioen werd en dat ik eerste was, maar nu begrijp ik het. Nu ik deze trui en medaille zie…ben ik echt sprakeloos. Het is geweldig, ik ben heel erg blij.” Hoewel hij Eekhoff niet goed kent, leeft hij mee met de Nederlander. “Omdat hij zo blij was, maar dit hoort bij het wielrennen.”

“Ik weet niet precies wat er gebeurd is bij de jury, maar ik ben de wereldkampioen. Ik voel me de winnaar. Hij is gediskwalificeerd en er is een reden waarom hij niet de winnaar is. Het was een erg zware beslissing. Dit gebeurt niet elke dag en daarom duurde het wellicht zo lang. Eerst kon ik het niet geloven, maar na een paar minuten waren de emoties overweldigend. Ik kan het niet geloven, ik ben de nieuwe wereldkampioen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.