Baugnies maanden aan de kant na val in GP de Wallonie
foto: Sirotti
donderdag 14 september 2017 om 12:26

Baugnies maanden aan de kant na val in GP de Wallonie

Jérôme Baugnies kwam woensdag na een dik uur koers hard ten val in de GP de Wallonie. De onfortuinlijke Belg van Wanty-Groupe Gobert werd met een traumahelikopter weggebracht, maar als snel bleek zijn situatie stabiel. “In het Centre Hospitalier Universitaire van Luik in Sart-Tilmant is Jérôme met spoed geopereerd aan een breuk van de achtste thoracale wervel”, klinkt het in een persbericht.

Korset
Volgens ploegarts Joost De Maeseneer heeft Baugnies een lange revalidatie voor de boeg. “Alles evolueert in de positieve richting. Donderdag zal een controlescan toelaten om te bevestigen dat de operatie goed is verlopen, zodat Jérôme snel naar huis kan terugkeren. Dankzij de medische vooruitgang de laatste jaren is dit soort operatie veel meer doeltreffend dan vroeger. Jérôme zal enkele weken een korset moeten dragen, maar er is geen gevaar voor zijn mobiliteit, noch voor het vervolg van zijn carrière. Het zal meerdere maanden duren voor hij de competitie kan hervatten, maar herbeginnen bij de opening van het wielerseizoen 2018 is een haalbare kaart.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 september 2017 15:54
heeft ie überhaupt een contract voor volgend jaar?
14 september 2017 18:24
Gelukkig maar, deze ploeg is al hard getroffen vorig jaar.
14 september 2017 19:08
Heel klein lichtpuntje: hij werd geopereerd in Sart-Tilman (zonder -t), waar mooie wielergeschiedenis in LBL werd geschreven.
14 september 2017 20:36
Baugnies z'n ploegmaat Thomas Degand werd tijdens dezelfde wedstrijd aangereden door een wagen van de jury zonder overigens blessures.
14 september 2017 23:12
@zeurwiggo

Ja. Hij heeft een contract tot 2018 bij Wanty.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.