Tom Gloag (Visma | Lease a Bike) moet nog maanden wachten op rentree
Gloag werkte in januari wel een programma af op de winterstage - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
vrijdag 1 maart 2024 om 17:35

Tom Gloag (Visma | Lease a Bike) moet nog maanden wachten op rentree

Het duurt nog een hele poos voordat we Tom Gloag weer in actie zien voor Visma | Lease a Bike. De 22-jarige Brit werd eind augustus 2023 tijdens training aangereden door een auto, waarbij hij een zware knieblessure opliep. Hij werd meteen geopereerd, maar sindsdien volgde er geen nieuws over Gloag. De Brit staat nog enige tijd buitenspel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn terugkeer in competitie laat nog minstens drie maanden op zich wachten, bevestigt de ploeg aan WielerFlits. Bij de jaarplanning werd afgelopen winter voorgesteld om te mikken op een rentree in juni. Het Franse Cyclism’Actu schreef eerder deze week dat de Britse klimmer op z’n vroegst terugkeert in de Ronde van Zwitserland (9 tot en met 16 juni). Zijn ploeg laat weten dat dit conform de winterplanning is. Daarmee komt Gloags absentie op bijna tien maanden te staan.

Visma | Lease a Bike doet geen uitspraken over de kwetsuur die het grote Britse talent opliep. “Het gaat gelukkig steeds beter met Tom, hij is op de weg terug”, laat een woordvoerder van de ploeg ons weten. Voor de jongeling is het een hard gelag. Hij reed in 2023 slechts zes koersen voor het team. Daarin zette Gloag onder meer een zesde plek in de Ronde van Valencia en een elfde plaats in de Ronde van Romandië neer. Daarna werd hij in allerijl op het laatste moment ingevlogen voor de Giro d’Italia.

Gloag reed de Giro uit en vermaakte zich kostelijk op Monte Lusari – foto: Cor Vos


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.