Bauke Mollema: “Blij dat die vijfde plek vrij zeker is”

zaterdag 1 juni 2019 om 18:29

Bauke Mollema blikt na afloop van de twintigste etappe tevreden terug op een hectische dag. “Het ging wel lekker. Ik heb een mooi gat voor de tijdrit van morgen, dus ik ben blij dat die vijfde plek vrij zeker is”, vertelt de Nederlander van Trek-Segafredo tegen WielerFlits.

“De vijfde plaats was denk ik het maximale haalbare en we hebben het gedaan, dus daar ben ik wel blij mee. Het was een superzware dag van begin tot eind. Op de eerste klim werd er al gekoerst alsof de aankomst bovenop was. Uiteindelijk rijdt er een kopgroepje weg. en daarna weet je dat op de Manghen het gaat ontploffen omdat het de zwaarste beklimming van de dag is. Ik moest even een gaatje laten, maar ik raakte nooit in paniek. Ik kende de afdaling dus kon vervolgens weer aansluiten. Daarna was het volle bak tot de finish”, aldus Mollema.

Optimistisch blikt de Groninger vooruit naar de afsluitende tijdrit: “Het wordt nog een pittig tijdritje, denk ik wel. Maar de eerste twee tijdritten gingen ook goed, dus heb ik er wel vertrouwen in.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.