Bauke Mollema: “De Ronde van Vlaanderen wil ik zeker eens rijden”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2019 om 11:32

Bauke Mollema: “De Ronde van Vlaanderen wil ik zeker eens rijden”

Bauke Mollema voelt er wel wat voor de drie grote rondes eens in een jaar te rijden. Dat vertelde de Nederlander na zijn vijfde plaats in de Giro d’Italia aan tafel bij In het Wiel. Ook wil hij zeker nog de Ronde van Vlaanderen rijden in zijn loopbaan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De Ronde van Vlaanderen zou ik zeker nog wel een keer willen rijden. Die koers moet me redelijk kunnen liggen met alle klimmetjes. Ook is positionering er erg belangrijk”, vertelde Mollema, die van de vijf wielermonumenten vooralsnog alleen Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije reed. Een deelname aan Parijs-Roubaix lijkt hem onwaarschijnlijk, maar naar ‘Vlaanderen’ heeft hij wel oren.

“Ik wil daar dan toch proberen om vooraan mee te doen, ik ga er niet naartoe om achteraan mee te rijden. Michael Boogerd kon het ook in het verleden en Alejandro Valverde reed dit jaar nog top-10. Maar de komende jaren nog niet hoor. Het zal iets zijn voor over drie of vier jaar, als het zo uitkomt.” Het einde van zijn loopbaan is dan ook voorlopig nog niet in zicht, liet de Nederlander weten. “Ik denk dat ik nog wel vijf of zes jaar, en misschien wel langer, doorga.”

Drie grote ronden in een jaar
Ook de drie grote ronden zou hij wel eens in één jaar willen rijden. “Dat wil ik wel een keer doen. De grote ronden zijn supermooi om te doen. Ik ben een liefhebber, zeker van de grote ronden. Die liggen me altijd goed, in welke rol dan ook. Maar ik denk wel dat dit net als Vlaanderen pas over een paar jaar zal gebeuren. Zolang je nog voor het klassement wilt meedoen, en dat hoop ik de komende jaren nog te doen, moet je dat niet doen. Dat is dan niet verstandig.”

Eerst gaat Mollema toewerken naar de Tour de France, zijn volgende doel dit seizoen. “Voor de rest komt er niks meer tussen. Ik ga uitrusten en er komt nog een trainingskamp met de ploeg. Ik ga naar de Tour om Richie Porte te ondersteunen, onze klassementsman. Ik denk dat hij een goede voorbereiding heeft gehad. En misschien komen er voor mij kansen om voor ritzeges te gaan”, aldus de Nederlander.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.