Bauke Mollema doet mee om ritzege: “Zat niet meer in”
foto: ASO (archief)
donderdag 12 juli 2018 om 18:13

Bauke Mollema doet mee om ritzege: “Zat niet meer in”

Bauke Mollema houdt een goed gevoel over aan de rit naar Mûr-de-Bretagne. De 31-jarige kopman van Trek-Segafredo eindigde als zevende en stelde na afloop vast dat hij over goede benen beschikte. “Het voelde vandaag goed aan”, zei hij tegen de NOS. Mollema schuift op naar plek negentien in het klassement.

“Het was heel explosief, ik heb afgezien en ik moest diep gaan”, pufte hij kort na de rit. “Ik werd perfect van voren gehouden door de ploeg, waardoor ik op een ideale positie kon beginnen aan de klim. Maar ze gingen heel hard aan. Mannen als Daniel Martin en Alejandro Valverde zijn zó explosief. Ik probeerde nog te sprinten, maar meer als deze zevende plek zat er niet in. Er zit alleen wel power in de benen en ik ben blij dat ik erbij zat.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
12 juli 2018 18:18
'Doet mee om de ritzege' is wat zwaar uitgedrukt maar hij zat er inderdaad wel goed bij.
12 juli 2018 18:29
Beste Nler op de Mur dB, 7e hier is voor hem meer dan ok. Martin geduchte directe concurrent voor zijn AK hele verdere Tour.
12 juli 2018 18:33
Kijk maar eens goed de laatste 500m terug. Als er twee renners zijn die sneller de laatste 500m hebben gereden dan is het veel.
12 juli 2018 18:35
Deed wel degelijk mee om de overwinning.
Ging maar heel kort op de pedalen staan.
Slim gereden als Valverde voor je rijdt, dan valt er weinig te behalen. Bekeken gereden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.