Belangrijkste cols publieksvrij tijdens Vuelta a España

dinsdag 13 oktober 2020 om 18:45
Belangrijkste cols publieksvrij tijdens Vuelta a España

foto: Cor Vos

De organisatie van de Vuelta a España heeft, in overleg met de Spaanse gezondheidsautoriteiten en de regionale politiek, besloten om negen belangrijke beklimmingen af te sluiten voor fans. De organisatie komt met nog meer specifieke maatregelen, in de hoop het coronavirus buiten de deur te houden.

Het gaat om de volgende beklimmingen: de Puerto de Arrate, La Laguna Negra de Vinuesa, Col du Tourmalet, Puerto de Orduña, Alto del Moncalvillo, Alto de la Farrapona, Alto de l’Angliru, Mirador de Ézaro en de Alto de la Covatilla. De organisatie weert dus supporters op aankomsten bergop.

De organisatie heeft verder besloten om de reclamekaravaan te schrappen en er worden strenge gezondheidsmaatregelen genomen. Ook is het dit jaar niet mogelijk voor wielerfans om bij de teambussen te snuffelen: zo worden parkeerplaatsen volledig afgesloten voor publiek.

De organisatie zal de gezondheidssituatie blijven opvolgen en eventuele verdere maatregelen nemen mocht dit noodzakelijk zijn. Men roept wielerfans op om de wedstrijd vooral thuis te volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.