België trekt met nieuw tenue naar Olympische Spelen
vrijdag 19 januari 2024 om 17:26

België trekt met nieuw tenue naar Olympische Spelen

Team Belgium en Belgian Cycling hebben het tenue voor de Olympische Spelen in 2024 voorgesteld. Het shirt heet ‘The Embrace’ en stapt af van het vorige design. “Bij het creëren van The Embrace stond eenheid centraal, geïnspireerd door het nationale motto: ‘Eendracht maakt macht'”, klinkt het in het persbericht.

“Het combineert op harmonieuze wijze het iconische Belgian Blue, de olympische ringen en de Belgische driekleur. Dit krachtige symbool van verbinding wordt belichaamd door twee armen in de kleuren van de Belgische vlag die elkaar omhelzen, een geste die triomf en troost omvat. Het geel staat voor licht, kracht, en vooral de wil om uit te blinken in de sport. Together, We Are Team Belgium!”

“Dit wielershirt is een uiting van eenheid en kracht. Het combineert het iconische ‘Belgian Blue’ met de olympische ringen, gehuld in de kleuren van de Belgische vlag. Een eerbetoon aan het rijke erfgoed van het Belgische wielrennen, waarbij de herkenbare blauwe kleuren een krachtige link leggen met de authenticiteit en het succes van de Belgische wielergeschiedenis.” In augustus zullen onder meer Wout van Aert en Lotte Kopecky te zien zijn in het nieuwe tenue.

Het nieuwe tenue van de Belgen – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.