Belgische amateurrenster rijdt bijna 11.000 online-hoogtemeters
foto: Fien Lammertyn
zondag 12 april 2020 om 14:41

Belgische amateurrenster rijdt bijna 11.000 online-hoogtemeters

Een mooi record voor Fien Lammertyn, een Belgische amateurrenster uit West-Vlaanderen. Zij wist op één dag vanuit huis bijna 11.000 hoogtemeters af te werken op Zwift, een virtueel wereldrecord bij de vrouwen. In totaal was Lammertyn 15 uur en 46 minuten bezig.

Haar eerste doel was de Everesting Challenge, waarbij het doel is om achter elkaar 8.848 hoogtemeters af te werken door zo vaak als mogelijk een klim op te rijden. Lammertyn reed uiteindelijk tien keer de Alpe du Zwift, een klim van 12,5 kilometer op het online-programma Zwift die te vergelijken is met de Alpe d’Huez.

Net geen 11.000 hoogtemeters door materiaalproblemen
“Kijk, het is een gek idee en iedereen wil iets speciaals doen in deze coronaperiode. Normaal fiets ik altijd de toeristenversie van de Ronde van Vlaanderen en die van Parijs-Roubaix, maar nu viel dat allemaal weg”, vertelde ze tegen Sporza over haar uitdaging. “Ik ben trots dat ik erin geslaagd ben. Ik ben gestart om 03.30 uur in de ochtend en na een kleine 13 uur had ik de Everest Challenge te pakken.”

Daar hield het niet op, want ook het wereldrecord aan gereden hoogtemeters voor vrouwen lonkte. “Het trappen lukte nog goed en ik wist dat het record bij de vrouwen 10.388 hoogtemeters bedroeg. Uiteindelijk moest ik door materiaalproblemen stoppen op 10.738 meter. Ik mikte op 11.000 om het record echt scherp te zetten, maar mijn apparatuur haperde en ik wilde het risico niet lopen dat ik mijn data zou verliezen”, zegt ze.

Today was a Stay at Home Leg Day 2.0 😝🙈.So I did this thing called vEveresting (climbing 8848 vertical meters) & High…

Geplaatst door Fien Lammertyn op Zaterdag 11 april 2020

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.