Belkin neemt sprinters mee naar Tour de Wallonie
dinsdag 22 juli 2014 om 17:54

Belkin neemt sprinters mee naar Tour de Wallonie

foto: Sirotti

De zevenkoppige selectie van Belkin Pro Cycling voor de Tour de Wallonie is bekend. Naast Jonathan Hivert, die eventueel een rol kan spelen in het klassement, en jongeling Nick van der Lijke lijkt de ploeg vooral ingericht op de sprint. Hiervoor is dan ook Theo Bos aanwezig.

Desondanks ziet ploegleider Jan Boven hier niet veel kansen voor. “Het wordt een zware ronde als je naar het parcours kijkt”, zegt hij op de ploegsite. “Er is een dag met een finale die vergelijkbaar is met die van Luik-Bastenaken-Luik. Daar hebben we mannen met een sterke spurt voor. Er zijn ook dagen dat er iets mogelijk is in een echte sprint. We willen die kansen optimaal benutten.”

Van der Lijke wil na een wat onzichtbare periode weer in beeld rijden. “Hopelijk kan ik in Wallonië al meedoen. Ik heb in het Zwarte Woud getraind en voel me goed. Ik kende dit jaar een toch wel moeizame start. Bergop ging het niet zo lekker en ik had het idee dat ik mijn niveau niet echt haalde. Inmiddels heb ik stappen gezet en merk ik dat het beter gaat. Hopelijk kan ik het slot van het seizoen nog een keer een mooie uitslag rijden. Ik wil richting de winter nog een stap maken.”

Selectie Belkin voor Tour de Wallonie (2.HC, 26-30/7)
flag-nl Theo Bos
flag-au Graeme Brown
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Rick Flens
flag-fr Jonathan Hivert
flag-nl Barry Markus
flag-nl Nick van der Lijke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.