Bennett na eindzege: “Zo wil ik in de toekomst ook in Europa koersen”
Foto: Bryn Lennon/Getty Images
zondag 21 mei 2017 om 09:24

Bennett na eindzege: “Zo wil ik in de toekomst ook in Europa koersen”

George Bennett wil in de toekomst een voorbeeld nemen aan de manier waarop hij koerste in de Tour of California. Dat zegt de Nieuw-Zeelander nadat hij de eindzege in de nieuwbakken WorldTour-wedstrijd over de streep trok. “Ik ga hierop verder bouwen”, aldus de klimmer van LottoNL-Jumbo in het persbericht.

“Deze zege gaat voor mij een groot verschil maken. Zo wil ik in de toekomst ook in Europa koersen”, klinkt het vastberaden. LottoNL-Jumbo nam het initiatief in de bergetappes en trok ten aanval met Bennett. Dit resulteerde in een tweede en een derde plaats in rituitslagen. In de individuele tijdrit wist hij vervolgens Rafal Majka voorbij te gaan en beperkte hij het verlies op hardrijders als Andrew Talansky en Brent Bookwalter, waardoor hij de leiding overnam in het klassement.

Op de slotdag zaten nog enkele venijnige beklimmingen in het parcours. “Het was een heel hectische dag”, beschrijft Bennett. “We dachten alles onder controle te hebben, maar toen begonnen de aanvallen te komen. We moesten flink aan de bak en het was honderd kilometer lang vechten. Pas toen ik onder de vlag van de laatste drie kilometer door reed, wist ik dat ik gewonnen had. Ik kwam even onder druk te staan, maar het team heeft sterk gereden.”

Het resulteerde in de eerste WorldTour-eindzege voor LottoNL-Jumbo sinds 2013, toen de ploeg nog Blanco heette en Tom-Jelte Slagter de Tour Down Under won. Voor de ploegleider van dienst, Grischa Niermann, was de laatste dag nog geen zekerheidje. “We hadden de verwachting dat het geen gemakkelijke laatste rit zou worden en dat bleek meer dan waar. Er was echt oorlog in het peloton. De mannen hebben allemaal het maximale gegeven, maar het was toch nog wel erg spannend”, aldus Niermann.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2017 15:09
Nierman voegt wel degelijk iets toe, van elke dag aanvallen wordt niemand minder. Met 5 man tegen wind rijden of in een peleton maakt een groot verschil.
22 mei 2017 15:27
Bennet mag wat mij betreft in Europa ook zo koersen; alleen is 't nog een beetje onduidelijk in welke europeesche koersen hij 't kopmanschap gaat krijgen. In de TdF lijkt alles te draaien om de sprinttrein van TLJ.
22 mei 2017 19:41
@Kelderfan
Gesink reed mt Baldy 10 sec trager op dan in 2015, dus zoveel minder is hij nu ook weer niet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.