‘Bergetappes Giro mogelijk opnieuw ingekort door sneeuw’
woensdag 22 mei 2013 om 16:51

‘Bergetappes Giro mogelijk opnieuw ingekort door sneeuw’

Giro d'Italia Monte Cenis

foto: Sirotti

De aanstaande bergetappes in de Giro d’Italia moeten mogelijk ingekort worden vanwege sneeuw. De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport meldt vandaag dat organisator RCS Sport er rekening mee houdt dat het vrijdag en zaterdag enkele beklimmingen moet schrappen.

Omdat er de komende dagen sneeuw verwacht wordt boven de 1500 meter hoogte zouden beklimmingen zoals de Passo Gavia (2618m) en de Passo dello Stelvio (2758m) onbegaanbaar worden. De krant meldt dat de klimtijdrit in Trento morgen wel zonder problemen door zou moeten kunnen gaan.Voor de andere etappes zou de organisatie al werken aan een alternatief parcours. De etappes zouden nog steeds aankomen op de Val Martello (2059m) en de Tre Cime di Lavaredo (2304m), maar net als in de etappe naar de Galibier zou de aankomst lager op de berg plaats moeten vinden. Een definitieve beslissing wordt waarschijnlijk pas genomen na de tijdrit van donderdag.

In het Algemeen Dagblad legt weerinstituut Weeronline uit dat er de komende dagen extreme omstandigheden verwacht worden in de Dolomieten. Op de top van de Gavia zou het dertien graden Celcius onder nul worden. Door een stevige wind zou de gevoelstemperatuur op min twintig komen. “Met de huidige weersverwachting is het onverantwoord die etappe ongewijzigd te laten,” klinkt het.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.