Beringen mag BK veldrijden 2026 organiseren
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 12 april 2023 om 18:18

Beringen mag BK veldrijden 2026 organiseren

Het Belgisch kampioenschap veldrijden strijkt in 2026 neer in Beringen. Wielerbond Belgian Cycling heeft die toewijzing begin april bevestigd op haar website.

Beringen, waar de mijnterril gebruikt wordt om een klimcross te organiseren, is een van de jongste veldritten op de kalender. Pas in 2019 werd de cross voor het eerst georganiseerd als vervanging van de veldrit van Hasselt. Quinten Hermans, Toon Aerts, Eli Iserbyt (twee keer), Annemarie Worst, Denise Betsema, Yara Kastelijn en Fem van Empel wonnen er sindsdien.

“Voor het eerst kan men spreken van een echte klimcross, waarbij er na de start in een ruk een hoogteverschil van 58 meter moet overwonnen worden”, zei parcoursbouwer Erwin Vervecken bij de aankondiging. “Uniek zijn ook de materiaalpost bovenop de terril en de spectaculaire afdalingen. Een wedstrijd met alle ingrediënten om uit te groeien tot een klassieker op de kalender.”

Eerder dit jaar werd het BK veldrijden in Lokeren georganiseerd. In 2024 is Meulebeke de locatie waar om de Belgische driekleur gestreden gaat worden. Waar het BK in 2025 is, weet Belgian Cycling nog niet. Wel is bekend dat Ruddervoorde een kandidaat is voor dat jaar. Voor 2027 is

Locaties BK veldrijden
2024: flag-be Meulebeke
2025: Nog niet bekend (optie: Ruddervoorde)
2026: flag-be Beringen
2027: Nog niet bekend (optie: Koksijde)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.