Bernal over zijn crash: “Ik voelde me schuldig”

woensdag 15 mei 2019 om 14:48
Bernal over zijn crash: “Ik voelde me schuldig”

foto: Team Ineos

Egan Bernal moest één week voor de Giro d’Italia een bittere pil slikken: de Colombiaan brak na een val op training namelijk zijn sleutelbeen. Hierdoor moest de renner van Team Ineos passen voor zijn eerste La Corsa Rosa. “Maar ik zal sterker terugkeren voor de Tour en Vuelta”, zo vertelt hij aan ESPN.

Bernal is er dus niet bij in de Giro, maar de beloftevolle klimmer zit inmiddels alweer op de fiets. “Ik ben ook 110% gemotiveerd om terug te keren, aangezien het seizoen nog lang duurt. Er komen nog hele belangrijke wedstrijden aan”, doelt Bernal op de komende grote rondes.

De Colombiaan kijkt alweer uit naar zijn rentree, maar baalt toch flink van zijn crash. “Ik was heel erg teleurgesteld, vooral voor mijn ploeggenoten als Sebastián Henao en Jhonatan Narvaez. We keken allemaal enorm uit naar de Giro. De voorbereiding verliep ook perfect. Ik voelde me zó goed.”

“Na de valpartij heb ik meteen mijn verontschuldigingen aangeboden aan mijn coach”, zo vertelt Bernal. “Ik voelde me namelijk schuldig, gezien de maandenlange voorbereiding. Helaas hoort dit er nu eenmaal bij. Ik ben erop gebrand om sterker terug te keren. De vorm is goed”, zo besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.