Bernal zegeviert opnieuw in Tour de l’Avenir

zaterdag 26 augustus 2017 om 14:44
Bernal zegeviert opnieuw in Tour de l’Avenir

foto: Sirotti (archief)

Egan Arley Bernal heeft na de zevende ook de achtste etappe in de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. De Colombiaanse klassementsleider bleek opnieuw de beste bergop. Ditmaal versloeg hij Bjorg Lambrecht uit België in een sprint-à-deux.

Het peloton kreeg vandaag drie stevige beklimmingen voor de kiezen. Eerst twee van eerste categorie en op het einde een slotklim van tweede categorie. In het begin van de etappe probeerde Pavel Sivakov zijn koers te redden middels een aanval. De Rus werd vooraf bestempeld als een van de topfavorieten voor de eindzege, maar gisteren kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Ook vandaag bleek Sivakov niet goed genoeg. Hij werd al vroeg ingerekend en moest vervolgens passen.

De topfavorieten zouden gaan strijden om de ritzege. In aanloop naar de slotklim naar Saint-Foy-Tarentaise (6,5 kilometer aan 6,5%) zat Bernal alleen, maar dat deerde hem niet. De Colombiaan nam stoïcijns de kop en haalde hoogstpersoonlijk elke aanval terug door simpelweg hard op kop te rijden.

Op de laatste berg waren er nog zes renners vooraan over: Foss, Knox, Hamilton, Bernal, Eg en Lambrecht. De Deen Eg voelde zich goed en plaatste op vier kilometer van het einde een aanval. Alleen Bernal kon hem in eerste instantie volgen. Op 2,5 kilometer voor de top zou ook Hamilton aansluiten en anderhalve kilometer later kwamen bovendien Lambrecht en Foss terug.

Voor Hamilton bleek het tempo echter snel weer te hoog, waardoor vier renners af leken te stevenen op een sprint, maar dat was tegen de zin van Lambrecht. De Belg plaatste kort voor de streep een versnelling en schudde daarmee Eg en Foss van zich af. Bernal kon echter wel mee en wist daarna de sprint te winnen, door in een bocht vlak voor de meet slim de binnenkant te kiezen. Hij verstevigt daarmee zijn leiding in het klassement met nog één etappe voor de boeg.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Geflitst 26 augustus 2017 om 14:47

Beginnersfoutje van Lambrecht om de binnenbocht open te laten. Tja, hij is ook een beetje een beginner.

IlPirata 26 augustus 2017 om 14:55

Talentje hoor. De opvolger van Quintana als alles meezit voor Colombia.

ronddraaien 26 augustus 2017 om 15:06

@ilpirata
TalentJE? Als alles meezit, overschaduwt hij de carrières van Froome, Quintana en Contador samen.

Samamba 26 augustus 2017 om 15:12

Wint vandaag wel dankzij een foutje van Lambrecht, maar had die en de andere als hij echt wilde er waarschijnlijk wel eerder kunnen afrijden. Morgen voor 3 op 3, nooit eerder gezien.

IlPirata 26 augustus 2017 om 15:38

@ronddraaien Eerst zien, dan geloven, maar dat hij bulkt van het talent is duidelijk.

Stablinksy 26 augustus 2017 om 15:44

@ronddraaien
Geloof je dat nu zelf? Zoals IlPirata zegt zal het nog allemaal moeten blijken.
Veel jonge renners breken later nooit echt door.

Stablinksy 26 augustus 2017 om 15:46

Romain Sicard bijvoorbeeld, won de Tour de l’Avenir en werd wereldkampioen bij de beloften in 2009. Autoritair. En waar is die nu??

Romāns Vainšteins 26 augustus 2017 om 15:49

Gaat dit een hele grote worden ?

rahimns 26 augustus 2017 om 15:53

Die Lambrecht heeft anders ook een fantastisch jaar… hebben de belgen dan eindelijk hun klassementsrenner gevonden.

gavirialaphilippe 26 augustus 2017 om 16:02

Als je bedenkt dat Bernal pas 2 jaar op de weg rijdt, nu al uitstekende resultaten tussen de profs kan rijden (tirreno, trentino) dan kan iedereen hopelijk (eindelijk) wel inzien dat hij in principe een stuk beter wordt dan Quintana. Dat is in ieder geval hoe ik er over denk. Hij moet nog zeker verbeteren en vooral op zijn tijdrit maar dit is minimaal een talent van het kaliber gaviria maar dan bergop.

ronddraaien 26 augustus 2017 om 16:04

Er staat toch duidelijk “als alles meezit”? Bernal staat op het punt om drie ritzeges (normaal gezien) en het eindklassement hier binnen te halen, een nooit eerder geziene prestatie. Daarnaast won hij dit jaar de Sibiu Cycling Tour +2 ritten (2.1), de Tour de Savoie Mont Blanc + 2 ritten (2.1), twee jaar op rij de jongerentrui in de Giro del Trentino/Tour of Alps (2.HC) en twee jaar op rij de jongerentrui in de Coppi Bartali (2.1). Enkel door zijn tijdrit verloor hij op de slotdag van de Tirreno nog zijn witte trui aan Jungels, werd hier vorig jaar al 4e, en hij wordt pas volgend jaar 21. Blijkbaar spreken zijn resultaten in het labo ook voor zich. Als alles meezit, wordt dit één van de beste ronderenners aller tijden. Als.

Javier 26 augustus 2017 om 16:12

Geen Nederlandse klim talenten bij deze lichting?

ghostwriter 26 augustus 2017 om 16:15

Colombiaanse wielrenners lijken vooral relatief voor rijp maar de rek lijkt ook al op relatief jonge leeftijd uit hun ontwikkeling.

Youri IJnsen 26 augustus 2017 om 16:16

@Javier
Niet echt. Kevin Inkelaar moet dat nog bevestigen en Hartthijs de Vries hebben we daarvoor te weinig in het hooggebergte gezien.

Pietertje2 26 augustus 2017 om 16:38

We hebben wel een klimtalent in deze lichting maar die rijdt de Vuelta.

Merzbow 26 augustus 2017 om 16:57

Lambrecht en Cras doen het hier goed. Jammer dat Vanhoucke hier niet kon deelnemen wegens een blessure.

Stablinksy 26 augustus 2017 om 16:58

@ronddraaien : Bernal heeft voorsprong op de rest, omdat hij al gekoerst heeft bij de profs. Dus zijn progressiemarge moet kleiner zijn dan van de jongens die dat nog niet gedaan hebben. Hoe kan je nu zeggen dat dit de beste ronderenner aller tijden zou kunnen worden, wat een onzin. Dat weet je gewoonweg niet. Beter dan Froome? Froome was pas 25 toen hij aan de oppervlakte kwam. Hoeveel jongens zitten nu nog ergens verscholen die straks beter gaan doen dan deze Bernal. Je had beter gezegd dat hij een goeie zou kunnen worden als alles meezit.

ronddraaien 26 augustus 2017 om 17:16

@stabilinsky

Quote:
Je had beter gezegd dat hij een goeie zou kunnen worden als alles meezit.
Quote:
Als alles meezit, wordt dit één van de beste ronderenners aller tijden. Als.

Welk deel van het woord “als” begrijp je niet?

Stablinksy 26 augustus 2017 om 17:22

Geef gewoon toe dat het een onverstandige uitspraak was … Maar dat is moeilijk hé, en dat begrijp ik wel.

de oudste 26 augustus 2017 om 19:40

Gelukkig hebben we Pascal Eenkhoorn nog, kwam vandaag binnen op ruim 10 min…, en staat in het AK op dik 37 min. Ik heb gelezen dat hij naar TLJ gaat tot en met 2020…

Darth333 26 augustus 2017 om 21:02

Pascal Eenkhoorn is natuurlijk helemaal geen klimmer en daar kan je ook niet van verwachten dat hij hier met de beste 20 mee kan

vlek 27 augustus 2017 om 01:28

Eenkhoorn met een 23ste plek inderdaad redelijk goed voor iemand die niet bekend staat als klimmer. Hij heeft zich deze week sowieso behoorlijk kunnen onderscheiden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.