Bespreek hier de 21e etappe!
zondag 27 juli 2008 om 13:46

Bespreek hier de 21e etappe!

De Tour de France van 2008 is bijna afgelopen. Nog één etappe, en dat is de traditionele etappe richting Parijs. Vandaag start de etappe in Étampes en eindigd zoals elk jaar op de Champs-Elysées. De etappe bevat twee kleine cols, allebei van de vierde categorie.

De eerste helft van de etappe, tot aan Parijs, zal heel rustig verlopen en er zal ook veel lol in het peloton zijn. Het zal niet voor het eerst zijn, als er tijdens de etappe allerlei maskers tevoorschijn komen. Als de renners in Parijs aankomen, na 82 en een halve kilometer, zal er zeer hard gereden gaan worden over de Champs-Elysées. Er zullen in totaal negen ronden over de Champs-Elysées worden gereden.

Na 99 en 118,5 kilometer zijn er twee tussensprints. Er zullen dan vast wel een aantal sprinters proberen nog wat punten te pakken.

De etappe zal bijna zeker uitdraaien op een massasprint, maar zo nu en dan probeert er wel eens een renner weg te komen op de Champs-Elysées. Als een renner zoals Sylvain Chavanel probeert weg te komen, maakt hij vast wel een kans.

Onze Tips:
* * * * Zabel, Freire, Ciolek
* * * Hushovd, Duque, Pozzato, McEwen
* * Haussler, Hunter, Cancellara
* Förster, Steegmans, Dean, Chavanel

Plaatje

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.