Betsema herpakt zich met zege in Otegem, voor Sels en Alvarado
foto: Photopress.be
maandag 14 januari 2019 om 14:30

Betsema herpakt zich met zege in Otegem, voor Sels en Alvarado

Denise Betsema heeft in Otegem revanche genomen op haar offday tijdens het NK veldrijden. De Texelse van Marlux-Bingoal reed bijna de hele Belgische cross op kop. In de laatste twee rondes maakte ze het verschil met Loes Sels en Ceylin del Carmen Alvarado, die tweede en derde werden.

Denise Betsema had de snelste start. Na een ronde had ze vijf seconden voorsprong op de Nederlandse beloftenkampioene Ceylin del Carmen Alvarado. Daarachter was een groter groepje bijeen met de Amerikaanse Katie Compton en Anna Kay uit Groot-Brittannië. Loes Sels en Sanne Cant hadden de start gemist.

Alvarado wist de aansluiting te vinden bij haar landgenote, die zondag naar eigen zeggen een offday kende op het NK veldrijden en vierde werd. Kort daarna kwam Compton er ook bij aan kop, evenals Sels. Hierdoor waren er halverwege de cross vier koplopers. Wereldkampioene Cant bleef ver in de achtergrond. Zij reed lang buiten de top-10 en wist zich nog terug te rijden naar plek negen.

Betsema ging vlot door de lastige stroken en pakte zo weer een kleine voorsprong, die ze beetje bij beetje uitbreidde. Compton kreeg in het laatste deel een terugval, waardoor Alvarado en Sels de enige achtervolgers van Betsema werden. Compton leek de strijd om het podium nog even spannend te maken, maar Alvarado counterde sterk en wist nog derde te worden.

flag-be Betafence Cyclocross Otegem 2019
Uitslag vrouwen

1. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal)
2. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
4. flag-us Katie Compton (Trek Factory Racing)
5. flag-gb Helen Wyman (Experza-Footlogix)
6. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777)
7. flag-be Ellen Van Loy (Telenet-Fidea)
8. flag-gb Anna Kay (Experza-Footlogix)
9. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank)
10. flag-lu Christine Majerus (Boels-Dolmans)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.