Bjorg Lambrecht mikt op beloftetitel: “We moeten de koers hard maken”
foto: Sirotti
donderdag 27 september 2018 om 09:48

Bjorg Lambrecht mikt op beloftetitel: “We moeten de koers hard maken”

Bjorg Lambrecht is een van de topfavorieten voor de wereldtitel bij de beloften. De 21-jarige Belg weet wat er moet gebeuren, wil hij een kans maken op de regenboogtrui. “Het komt erop aan om de koers vanaf het begin hard te maken”, zo laat de jonge klimmer weten op de website van zijn werkgever Lotto Soudal.

“Met Brent Van Moer, Steff Cras, Kenny Molly en Viktor Verschaeve hebben we een sterke ploeg”, zo is Lambrecht van mening. “Door mijn favorietenrol zullen de concurrenten naar ons kijken. We krijgen een mooie, maar zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Er staan enkele sterke renners aan de start met Pascal Eenkhoorn, Marc Hirschi, Mark Padun en Iván Ramiro Sosa.”

“Het komt er dan ook op aan om de koers hard te maken, van start tot finish”, geeft Lambrecht een inkijkje in de tactiek van de Belgische brigade. Even later lijkt de jongeling zichzelf echter tegen te spreken. “Voor ons is het beter mocht het voor de lokale rondes nog niet volop koers zijn. We hopen om de wedstrijd vanaf het begin te controleren, om vervolgens iets te ondernemen in de finale.”

“In het ideale geval rijden we met een klein groepje naar de finish, of dat we het peloton kunnen uitdunnen. Hoe meer renners afzien, hoe makkelijker het is om de koers in handen te nemen.”

“Hoop voordeel te halen uit mijn profervaring”
Lambrecht is bezig aan zijn eerste seizoen bij de profs. Hij maakte al enkele keren indruk tussen de grote jongens. Zo eindigde hij bij de eerste twintig in de Ronde van het Baskenland én de Ronde van Zwitserland, terwijl hij in de Vuelta a España vierde werd op de steile La Camperona. “Mijn conditie was zeer goed in de Vuelta”, zo kijkt Lambrecht terug.

“Ik hoop voordeel te halen uit het feit dat ik meer kilometers bij de profs heb gereden. Hopelijk vat ik de finale dan frisser aan”, aldus de Belg, die aangeeft met gezonde spanning te kampen. “Het is nu vooral belangrijk om ontspannen en gefocust te blijven. Ik zou uiteraard teleurgesteld zijn mocht ik verliezen, maar mijn seizoen is al geslaagd.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
27 september 2018 10:02
Hij is toch niet zo veel beter dan de rest? Het is geen Evenepoel.
27 september 2018 10:02
Hij steekt ook weer niet heel erg boven de rest uit hoor, dus het lijkt me niet dat hij hier iedereen op een hoop gaat rijden, laat staan als eenling.
27 september 2018 10:08
Ah, mijn fout. Ik las onzorgvuldig, dacht dat het inderdaad over Evenepoel ging in de juniorenrace. Excuses!
27 september 2018 10:12
in dat geval is onzorgvuldig een understatement... dan heb je eigenlijk niet gelezen :P
27 september 2018 10:17
Het blijft vreemd dat WT-renners mee mogen doen met de beloftenversie van een WK. Over PT-renners valt nog te twijfelen.. maar WT-renners zijn toch geen beloftes meer. Snap dat dit officieel een U-23 wedstrijd is, maar een echte belofte is Lambrechts niet meer, hij heeft al een profcontract op het hoogste niveau. Zelfde als Padun en vast nog wel een paar.
    27 september 2018 11:20
    Vind een leeftijdsgebonden grens logischer dan een werkgevergebonden grens. Dan straf je eigenlijk renners omdat ze al 'te goed' zijn. Als 20-jarige kom je wellicht net kijken op WT-niveau en kom je nog niet in aanmerking voor de A-selectie van je land, en dan zou je het WK niet mogen rijden terwijl een 22-jarige landgenoot die nog geen profcontract heeft dat wel mag. Komt op mij juist oneerlijk over. Bij het voetbal laat je spelers die bij de Europese topclubs spelen ook niet buiten beschouwing voor een jeugdtoernooi.
    27 september 2018 11:57
    Belofte is gewoon leeftijdsgebonden en niet kwaliteitsgebonden. Is toch logisch. Je hebt genoeg jeugdvoetballers die een paar reeksen hoger spelen en voor hun nationale ploeg in hun 'gewone' reeks spelen.
    27 september 2018 12:05
    Terwijl ik het niet oneens ben met CS en Jowinho, geeft het de WT renners wel een oneerlijk voordeel, want zij hebben op een hoger niveau gekoerst.

    Plaats je het in dat licht, dan snap ik secondant ook.

    Voetbal en Wielrennen is niet te vergelijken Jowinho.
    27 september 2018 15:25
    Het WK van aankomende zondag is toch het WK voor de profs? Als je onder de 23 bent maar al in de WT rijdt ben je in mijn ogen full prof.

    Zou het logischer vinden om de beloftencategorie te houden voor renners onder de 23 zonder profcontract. Continentaal niveau dus. Maar er valt over te discussiëren. In het Engels wordt het de U23 categorie genoemd, in het Nederlands beloften. Beetje vreemde vertaling wellicht. Het is net welk woord je meer lading wilt geven.
    27 september 2018 15:37
    Nee dat is niet het WK voor profs. Want er starten genoeg mannen die geen full prof zijn. Een Madsen is op papier bijv. ook geen full prof die gister weer een uitstekende tijdrit reed. Het is gewoon het WK voor volwassen mannen/elites.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.