Blanka Kata Vas verslaat Suzanne Verhoeven in derde manche Toi Toi Cup

dinsdag 17 november 2020 om 13:40
Blanka Kata Vas verslaat Suzanne Verhoeven in derde manche Toi Toi Cup

foto: Vondelmolen-DeCeuster

Na zeven weken zonder veldrijden in Tsjechië staat vandaag de derde manche van de Toi Toi Cup op de agenda in Rýmařov, een gemeente in het noordoosten van het land. Bij de vrouwen ging de zege naar Blanka Kata Vas. De piepjonge Hongaarse versloeg Suzanne Verhoeven.

De 19-jarige Vas bleek een klasse apart in Rýmařov, aangezien het verschil met Verhoeven na ruim veertig minuten crossen was opgelopen tot net geen anderhalve minuut. De Française Anaïs Morichon kwam als derde over de streep, op meer dan twee minuten van Vas.

De thuisrijdsters kwamen niet in het stuk voor. Karla Stepanova was op de vierde plaats de eerste Tsjechische deelneemster, maar verloor aan de finish wel meer dan drie minuten. De eerste twee manches werden gewonnen door Sara Casasola, maar de Italiaanse was er vandaag niet bij. Later vandaag komen de mannen nog in actie.

Winnares Vas wist zich dit seizoen ook al te manifesteren tussen de absolute wereldtoppers. Ze werd al tiende in de Koppenbergcross, achtste in de Jaarmarktcross van Niel en zevende in de Ethias Cross van Leuven. Ze veroverde ook al een zilveren medaille op het EK veldrijden voor beloften.

Toi Toi Cup 2020-2021 flag-cz Rýmařov
Uitslag vrouwen

1. flag-hu Blanka Kata Vas in 42m53s
2. flag-be Suzanne Verhoeven op 1m21s
3. flag-fr Anaïs Morichon op 2m10s
4. flag-cz Karla Stepanova op 2m31s
5. flag-cz Nikola Bajgerova op 3m29s

Dit artikel delen:

1 Reactie

Turtlehead 18 november 2020 om 16:28

Ik kom niet zo vaak op WF.be, maar de hilarische kop boven dit artikel trok toch mijn aandacht. Mooi werk @redactie ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.