Blijlevens onder de indruk van winnende Vos: “Dit was pure klasse”

Blijlevens onder de indruk van winnende Vos: “Dit was pure klasse”

foto: Orange Pictures / Jos Kafoe

zaterdag 18 augustus 2018 om 08:19

Marianne Vos is bezig aan een uitstekende periode. De 31-jarige renster van WaowDeals won gisteren de openingsetappe van de Ladies Tour of Norway, door in een millimetersprint af te rekenen met de Zweedse Emilia Fahlin. “Dit is pure klasse”, was dan ook de lovende reactie van ploegleider Jeroen Blijlevens na afloop van de 127,7 kilometer lange rit.

Vos begon haar zegereeks in de Giro d’Italia Internazionale Femminile, waar ze de achtste etappe wist te winnen. Hierna greep ze een rit én het eindklassement van de BeNe Ladies Tour, terwijl ze afgelopen maandag ook de beste was in de Zweedse klassieker Crescent Vårgårda. Na vrijdag staat de teller inmiddels op vijf overwinningen.

“Marianne rijdt al de hele maand op een constant hoog niveau”, is dan ook de enige conclusie die Blijlevens kan trekken. “Het is te hopen dat we de komende dagen nog meer van haar zullen zien. Dit was gewoon pure klasse”, verwijst de oud-sprinter naar de overwinning van zijn poulain.

Vos aan de leiding met nog twee etappes te gaan
Vos staat door haar ritwinst ook aan de leiding van het algemeen klassement, en dat met nog twee etappes te gaan. Toch predikt Blijlevens voorzichtigheid. “We willen graag de leiding behouden, en we zullen er alles aan doen om Marianne zo goed mogelijk te ondersteunen.”

“Het zal echter niet gemakkelijk worden, met de lastige etappe van zaterdag (vandaag, red) voor de boeg.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

sooike 18 augustus 2018 om 08:41

Opvallend herstel na haar “burn-out”. Complimenten voor deze vrouw, die haar doelen voor zichzelf duidelijk stelt en ook nog waarmaakt !

0
Mwielerfan 18 augustus 2018 om 09:26

Ze lijkt een ander type renster erna. Zijzelf is duidelijk minder in heuvels en bergen maar de concurrentie is misschien ook wel gestegen.
Combineren van top sprinter, punch en klassement kan ook bij de vrouwen niet meer lijkt. Nooit meer een merckx?

0
tendam 18 augustus 2018 om 09:54

Vos heeft zichzelf ook wel erg zwaar aangepakt om de Giro Rosa te kunnen winnen. Zij moest ook afrekenen met betere klimmers, zoals Emma Pooley. Of de concurrentie is gestegen weet ik niet, Van Vleuten deed toen immers ook al mee maar die heeft nu eenzelfde soort transformatie tot klimmer meegemaakt.

0
Mwielerfan 19 augustus 2018 om 09:48

Die is geen sprintster. Zeker na de burn-out echt ander type renster dan vos.

0
tendam 19 augustus 2018 om 10:00

Natuurlijk is Van Vleuten een ander type, maar de overeenkomst is dat het beiden geen klimmers waren. Je zegt dat het type-Vos dat alles wint nu niet meer zou kunnen, ik denk dat de Vos van een paar jaar terug nu ook overal voorin mee zou doen.

0
Hoebele 18 augustus 2018 om 14:22

Vos is inderdaad geen klimster meer, maar kan nog steeds goed aankomen bij afwezigheid van topsprinters of in hardere koersen waar de echte sprinters eraf moeten. Van Vleuten heeft in het verleden lang last gehad van liesblessures en kreeg te horen dat klimmen niets voor haar was in de tijd dat ze moest knechten voor Vos.
Over het algemeen kan het niveau wellicht gestegen zijn, maar echte klimmers als Pooley en Abbott zijn er niet meer.

0
Mwielerfan 19 augustus 2018 om 09:49

Misschien is niveau ploegleiders ook wel gestegen

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.