Bondscoach De Bie betuigt spijt na uitspraak over Loes Sels
foto: Marcel Koch
dinsdag 17 januari 2017 om 20:21

Bondscoach De Bie betuigt spijt na uitspraak over Loes Sels

Rudy De Bie heeft zijn excuses aangeboden aan veldrijdster Loes Sels. De Belgische bondscoach noemde haar een ‘hobbycrosser’ en vroeg zich openlijk af of ze daarom wel ‘aanspraak zou mogen maken op een onkostenvergoeding om naar dat WK te gaan’. Sels reageerde emotioneel en noemde de uitingen van De Bie ‘Heel erg triestig, compleet respectloos‘.

De Bie presenteerde vandaag de selecties voor het wereldkampioenschap in het Luxemburgse Bieles, met Loes Sels in de vrouwenselectie. De 31-jarige veldrijdster werd uitgelicht door De Bie, die spijt heeft van wat hij gezegd heeft. “Ik wil mij verontschuldigen voor die ongelukkige uitspraak. Vooral bij Loes, maar ook bij alle andere dames die op eenzelfde manier en naar best vermogen hun sport beoefenen”, tekent Sporza op uit de mond van De Bie.

‘Mijn uitspraak was heel dom’
“Ik heb daar enorm veel respect voor. Zelf heb ik ook jarenlang geknokt en weet ik hoe hard zij hun best doen. En zowel ik als de federatie willen die meisjes blijven ondersteunen. Mijn uitspraak was heel dom. Ik heb het er bijzonderlijk moeilijk mee. Alle polemiek die er rond ontstaan is, raakt me enorm hard”, aldus De Bie.

Het WK veldrijden in Bieles staat op zondag 29 januari op het programma.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2017 18:37
Een nieuwe uitspraak van De Bie mag er ook zijn: zijn voornaamste reden om Gianni Vermeersch te selecteren is omdat buitenlandse renners er last van hebben. De Bie: "Hij is niet de meest aangename renner is om mee te rijden in koers. Dat laatste is dus een minpunt voor de buitenlanders." (bron: Sporza). Kortom, Van der Poel heeft een bodyguard in de koers nodig. Zijn broer is wel breed, geloof is. Ook Boom lijkt me stevig genoeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.