Boom baalt na tweede plek in Ronde van Zeeland
zaterdag 9 juni 2012 om 22:11

Boom baalt na tweede plek in Ronde van Zeeland

foto: Sirotti

Tweede. De plek voor Lars Boom in uitslag van de eerste Ronde van Zeeland Seaports. Rabobank, de ploeg van Boom had de wedstrijd niet mogen verliezen.
Zij waren het die de wedstrijd hard maakte en na drie kilometer het halve peloton degradeerde. Met vijf man zaten ze in de eerste waaier: Boom, Mark Renshaw, Tom Leezer, Graeme Brown en Coen Vermeltfoort. Maar winnen lukte niet. “Gegokt en verloren,” klonk het uit de mond van Boom. De teleurstelling was van het gezicht af te lezen. “Ik baal als een stekker,” zei hij tegen WielerFlits.

Boom gokte op een sprint maar medevluchter Gijs van Hoecke (Topsport Vlaanderen-Mercator) gooide roet in het eten. “Van Hoecke ging aan op een kilometer. Met veel moeite wist ik nog naar zijn wiel te rijden. Van zo’n inspanning herstel je niet in vijfhonderd meter.” Boom probeerde nog tevergeefs te sprinten maar de snelle Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg (MTN-Quebeka) was te rap.

Waar bij sommige vraagtekens rijzen bij de naam van de winnaar, was Boom op de hoogte van de prestaties van de Zuid-Afrikaan. “Ik ken hem wel. En ik weet dat hij snelle benen heeft,” verklaarde de ex-Nederlands kampioen op de weg.

Ondanks zijn teleurstellende tweede plek kijkt Boom terug op een “mooie” wedstrijd: “Het is een zware koers geweest. De wind heeft het ons niet makkelijk gemaakt.” Het overwicht aan teamgenoten in de voorste waaier zorgde voor een tactisch schouwspel. Boom kon in de kopgroep speculeren vanwege Renshaw die in aantocht was. Pas in de laatste twee rondes ging hij voornamelijk voor zichzelf rijden. “We hadden verschillende mannen die de wedstrijd konden afmaken. Toen ik tegen het einde merkte dat een groepje met onder andere Kenny Van Hummel (Vacansoleil-DCM), Bobbie Traksel (Landbouwkrediet-Euphony) en Renshaw dichter kwamen, ben ik gaan versnellen. Met dat soort snelle mannen wil je niet naar de meet.”

De man uit het Brabantse Vlijmen bleef niet lang treuren om zijn tweede plek. Eind deze week wil hij “er opnieuw staan” in de Ster ZLM Toer met als doel te culmineren op het Nederlands kampioenschap op de weg. “Ik ben goede op dreef. Het NK is voor mij een absoluut doel,” sloot hij strijdkrachtig af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.