Boom: “Op dit moment voelt het niet zoals het moet”
foto: Sirotti
maandag 27 maart 2017 om 14:27

Boom: “Op dit moment voelt het niet zoals het moet”

Lars Boom en LottoNL-Jumbo maken niet de beste weken door in het klassiekerwerk. Jos van Emden, Dylan Groenewegen en in iets mindere maat Bram Tankink zijn de lichtpunten, maar de kopman kan tot op heden geen potten breken. “Ik voel dat de vorm beter wordt”, concludeert Boom na afloop van Gent-Wevelgem. De zichtbaar aangeslagen Vlijmenaar constateert echter ook dat er komende week nog veel werk te doen is.


RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2017 20:26
Hij kijkt ook een beetje als een leraar derde jaars middelbaar die de hele dag gepest wordt, kan toch zo niet doorgaan Lars wat is er aan de hand?
Tijd voor een benefietavond in cafe Rustwat om hem een hart onder de riem te steken, hij kan veel beter.
27 maart 2017 20:27
Fysiek talent in overschot, mentaal talent was er vroeger. Had nog goede hoop na zijn redelijke cross optreden. Fysiek talent is er echt nog wel nu de juiste kop nog.
27 maart 2017 20:40
@pantani
De meesten hier hebben het alleen over wielrennen en ja ik heb het liever op de sport in het algemeen omdat veelzijdigheid meer resultaat brengt zoals menig triatleet weet. Welke prof rijdt er na een zwemtochtje 180 aan een stuk met 40 gem in zn 2cvtje , gaat ook nog eens een dubbele halve marathon lopen en fietst daarna nog ff 60km naar huis? 180KM in Catalunia was reeds te-veel voor sommigen.
27 maart 2017 21:03
Vorm? Gewoon geen conditie. Er zijn er 80 of meer beter dan hij, hij haakt af voor de finale begint....., dat is toch om te janken. Natuurlijk komt dat niet goed in twee weken. Dat is onmogelijk, zeker als het al drie jaar prut is.
Die gozer werkt gewoon niet hard genoeg. Punt. Of de rest werkt harder, dat kan ook nog.
27 maart 2017 21:52
Ik heb weleens gehoord dat hij een te goede vader is. In mijn optiek is een gezinsleven een bedreiging voor de prestaties van elke topsporter. De ideale topwielrenner is tot het eind van zijn carrière vrijgezel en kan ongelimiteerd egoïstisch zijn.
27 maart 2017 22:09
Mentaal is die vent een Mietje, na de valpartij zit Kristof achter hem, boom kan vrij snel door, Kristof trekt volle bak door een haalt hem in. Maar die gozer denkt er niet eens aan om aan te pikken. Deze gast heeft te jong te veel veren in zijn reet gekregen. Hij mag van mij, mijn ongelijk bewijzen. Maar ik zou hem vertellen, dat hij de rest van het seizoen zich kan voorbereiden op een knechten rol.
27 maart 2017 22:23
@schipperaar: als triatleet weet je uiteraard dat de wereldtop in triatlon met moeite een wielerprof zal evenaren die achter in het peloton hangt. Appels en bananen, weet je wel.
27 maart 2017 22:30
Trouwens nooit geweten dat je van roeien sneller gaat fietsen. In het krachthonk kan je uiteraard je piekvermogen een stevige boost geven wat machtsprinters als Greipel maar al te goed weten. Eventueel kan je roeien op extreem zware weerstand daar wat mee vergelijken maar in deze periode van het seizoen is specificiteit absoluut noodzakelijk. Dat is waarom alle toppers nu koersen rijden om in vorm te komen. In het tussenseizoen is wat afwisseling leuk en nuttig, nu is het gewoon hard rijden en tussenin alle focus op herstel en recuperatie.
27 maart 2017 22:35
On topic: Boom beloofde ooit een man te worden om mee te doen om de prijzen in het voorjaar, zeker in Roubaix. Echter heeft hij er nooit daadwerkelijk voor meegedaan. Vreemd genoeg staat hij er zelf nog steeds van verbaasd als het weer niet lukt. Goeie renner, wah, degelijke renner met paar mooie uitschieters in Tour en Vuelta. Maar meestrijden tegen de grote namen in vorm in hun voorjaar, daarvoor is hij mi gewogen en te licht bevonden.
27 maart 2017 22:41
@Kreiger

Wat meer respect voor schipperaar he, toen die vroeger nog koerste, liep hij gewoon de dijk over om vervolgens de Maas over te zwemmen met zijn fiets op zijn rug (waar al die rondjes roeien al niet goed voor zijn) en hij verraste zo heel het peloton in de plaatselijke ronde van Maasbree.
27 maart 2017 23:06
Boom doet me (bijna) denken aan het Bulgarije scenario.
27 maart 2017 23:15
Boom heeft ook niet zo'n sterke ploeg om zich heen hoor.
Plugge kan wel interessant doen met zijn Klassiekertrein sprinttrein, en klassementstrein......maar het zijn aardige renners maar zeker geen toppers!
Kijk maar naar de statistieken weinig winners/afmakers in het team!
Groenewegen en dat is het wel zoon beetje!!! Moet je eens kijken wat er bij Sky en Ettix rijden.........maar ja dat zijn ook andere budgetten !! Verwachtingen zijn veel te hoog gespannen!
27 maart 2017 23:24
Leuk die microfoon erbij houden en zelf niets vragen :p
27 maart 2017 23:45
Nu we toch pek en veren aan het inkopen zijn, kunnen we het ook gelijk even hebben over ene Gesink?
28 maart 2017 00:01
@sooike: mooie oude traditie in ere hersteld, goed gedaan;)
Maar het gaat hier over een beoogd kopman, dus je zit in het verkeerde topic.
28 maart 2017 00:36
@ Franco Bitossi
Franco Bitossi - 27 maart 2017 om 23:06
Boom doet me (bijna) denken aan het Bulgarije scenario.

Reactie Jibi: Franco mag van mij de prijs voor realiteitszin en humor krijgen
28 maart 2017 00:40
Maakt geen moer uit @Turtlehead. Als die @Sooi maar kan zeiken over zijn favoriete onderwerp dan sleept hij er alles met de haren bij. Lijkt een beetje op Dik Trom "t'is toch een bijzonder kind, dat is ie" en voeg ik er aan toe, dat blijft ie!
28 maart 2017 07:05
Mijn ochtend is weer goed, wat heb ik weer gelachen, dank Nederbelg en Sooike. :-)
Ik ga mijn eigen drie jankerds nu maar eens aankleden en voeren - goed wielrenner heb ik daardoor nooit kunnen worden.
28 maart 2017 08:13
Boom zou realistischer doelen moeten stellen. Waarom niet gestart in le Samyn bijvoorbeeld? Probeer na magere jaren eens gewoon te koersen, dan de kleinere koersen te winnen en dan eens een echte finale te rijden in een grotere WT koers, ipv praten over winnen van koersen die (nu nog) buiten je bereik liggen. Enige wat je daarmee bereikt is dat je steeds je doelen niet haalt en het mentaal gaat doorwegen.
Hij kán een uitschieter hebben, maar ik vrees een beetje voor de 'nachtkaars', ondanks dat ik in de winter zowaar weer wat 'plezier' meende te ontwaren.
28 maart 2017 08:58
@nederbelg

Ik ben het overigens wel eens met Jaizkibel2008. Je ziet bij Boom duidelijk dat sinds zijn goede relatie met Niké en zijn twee dochters zijn prestaties enorm zijn afgenomen. Als je als wielrenner het wielrennen gaat relativeren dat is het hek van de dam. Als topsporter natuurlijk jammer voor volgers en Boom zelf, maar als mens gun ik het hem van harte. Er is meer dan topsport alleen.
28 maart 2017 09:11
@assen
Yep, net met de fiets op het werk aangekomen nadat ik mijn twee dochters naar school gebracht heb, de hele rit lang verwijten naar hun hoofd slingerend: "Dankzij jullie rij ik vandaag niet mee in de Driedaagse van De Panne! Mijn carrière hebben jullie gebroken. Vandaag blijven jullie maar wat langer in de opvang!"
28 maart 2017 09:45
Ik heb anders nu een stalen raceframe met 2 versnellingen (zo'n 'terugkliknaaf', vette shit) en een karretje erachter waar mijn dochtertje op vrije ochtenden het achterland ingesleurd gaat worden. Mij lijkt dit een prima training om op persoonlijke titel ooit nog eens die Panne te kunnen doen.
28 maart 2017 09:46
In het verlengde van deze discussie > zou van Avermaet zijn eigen koter wel herkennen als ie er voorbij schreidt ?
28 maart 2017 09:49
@ LL

en toch zit daar een kern van het probleem bij Boom.
28 maart 2017 11:35
Boom laat zich vaak uitbollen als top 10 al niet meer haalbaar is, dus die getallen zeggen niks.

Je merkt wel aan hem en zijn manier van praten dat het dit jaar niet goed zit. En dan is het heel vervelend dat het nu is op het moment dat hij er moet staan

Ik lees ook meerdere keren dat men vind dat hij niks heeft laten zien afgelopen 2 jaar, maar in 2015 was hij wel 6e en 4e in RVV en PR.
Rest van de jaren moest hij vooral knechten voor andere bij Astana

Om te reageren moet je ingelogd zijn.