Boom: “Op dit moment voelt het niet zoals het moet”
foto: Sirotti
maandag 27 maart 2017 om 14:27

Boom: “Op dit moment voelt het niet zoals het moet”

Lars Boom en LottoNL-Jumbo maken niet de beste weken door in het klassiekerwerk. Jos van Emden, Dylan Groenewegen en in iets mindere maat Bram Tankink zijn de lichtpunten, maar de kopman kan tot op heden geen potten breken. “Ik voel dat de vorm beter wordt”, concludeert Boom na afloop van Gent-Wevelgem. De zichtbaar aangeslagen Vlijmenaar constateert echter ook dat er komende week nog veel werk te doen is.


RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2017 12:40
@Kwouter: Gisteren nog een persoon uit zijn entourage gesproken... Lars is een gezinsman geworden, dus dat zou wel eens goed kunnen. Als er 4 uur training staat en hij is na 3u20 terug pakt ie die 40 minuten extra niet mee, maar gaat ie richting huis om met z'n kinderen te spelen.
28 maart 2017 13:19
@Proodbol:

Lekkere onzin ook. Als je goed bent, eindig je goed ongeacht je team. Als je slecht bent, kan je team je iets verder brengen (met name in rittenkoersen). En als je goed bent kan je team je super laten zijn.

Peter Sagan bewijst hoe je zelf ook je weg kan zoeken, net als ik me ook Freire kan herinneren. Als Boom iets zou voorstellen, had hij in dat sprintende peloton gezeten dat 5de en verder werd. Daar had hij geen team voor nodig, alleen tankink was al voldoende om een keer drinken en eten te brengen.

Boom heeft het niet, is op valse hoop en vaderlandse sympathie teruggehaald als kopman terwijl hij van het niveau doorsnee knecht is. Zouden zijn oogstjaren moeten worden, maar komt geen flikker uit. Iemand die op zijn leeftijd constant slechter gaat presteren is zelfs geen profcontract meer waardig. Kijk naar Terpstra, die heeft vorig jaar het niet zo best gehad maar is dit jaar als vanouds weer een van de 3 beste van z'n 'sterrenteam'. Rijdt op z'n gemak top 15 bij dit soort koersen.

Kortom het kan wel eens tegenzitten, maar niet alom. Is dit jaar vrijwel niks tegengekomen in de koers en is simpelweg te licht bevonden. Zal waarschijnlijk best nog wel ergens een tijdritje van 10-15 km bij de beteren eindigen en dan krijgen we volgend jaar weer hetzelfde geouwehoer voorgekauwd. Overboord gooien en pas serieus nemen als-ie serieuze prestaties neerzet, misschien dan een goede voor een herkansing bij Roompot o.i.d.
28 maart 2017 14:53
Het kind van de rekening, 3 of 4 uur trainen maakt het verschil niet, met 2 prachtige kinderen zou ie vrolijk moeten kijken en dat mist ie voor het moment.
Fabian gaf juist aan dat ie door zijn kinderen de lat juist hoger kon leggen en ook met zijn kinderen kan ie net als RV met de bakfiets de kouberg op vaten bier boven brengen.
Gelukkig zijn doet de spieren ontspannen en prestaties toenemen.
Zie hem nog zitten in de Tour naast zijn vrouw 2 jaar terug dacht ik en hij keek verre van vrolijk, zijn vrouw keek de andere kant op.
28 maart 2017 15:27
@kreiger
De progressie in wattage met roeien(op 10) gaat veel progressiever dan bij fietsen, zou Lars ook kunnen, kinderen gewoon meenemen, de mijne vonden het prachtig en namen in het zicht vd haven het stuur over terwijl ik roerloos toekeek.
28 maart 2017 16:23
@schipperaar: en dat gaat, zoals ik stelde, nog sneller bij gerichte krachttraining. Echter is er in training de regel van toenemende specificiteit naarmate de wedstrijd dichter komt. Gerichte krachtraining (noem het roeien als je dat nu echt wil) is iets voor in tussenseizoen/opbouw, niet voor tijdens de belangrijkste weken van het jaar.

Je vertelt ook onzin. Het verschil tussen 3 en 4 uur trainen is er wel degelijk. 4u is namelijk 33% meer, je kan er niet omheen dat dat een significant verschil is op zich. Zonder voldoende voorbereidende arbeid brengt spieren onspannen en puur gezinsgeluk helaas niet genoeg op. Anders roeiden alle toppers wel dagelijks een rondje IJselmeer met hun dozijn kinderen vrolijk zingend mee in het schuitje ipv op stage weg van hun gezin bergen te beklimmen in Spanje en anders weer en wind te trotseren om toch maar aan hun trainingsuren te komen.
28 maart 2017 16:48
@kreiger
Heb nooit begrepen waarom naar Spanje terwijl er handenvol hoogtemeters in de Ardennen voor het grijpen liggen, van weer en wind hard je meer dan in Spanje. Het gaat niet om de uren maar om de intensiviteit en veel geslaagden like Boonen en Boom lijken de gretigheid te missen van vroeger, daarom pleit ik voor coureurs in de winter om part time postbode te worden, vijf uur je nest uit, kan ie 's middags naar het zwembad met zijn kinderen.
Een dag anno 2017 heeft nog altijd 24 uur en naast 4 uur trainen blijven er nog altijd 4 meer over dan bij een ambtenaar die ook nog 2 uur in de file staat en zijn kinderen nog net naar bed kan brengen na een vermoeiende dag tussen streberige collegaas.
29 maart 2017 18:37
De Tourétappewinst van Boom was een positieve uitschieter, maar verder heeft ie nooit het maximale eruit gehaald. Als hij nu weer met dezelfde mensen werkt als vroeger bij Rabo en Belkin, vrees ik dat het ook niet gaat lukken. Hij is geen echte prof.
31 maart 2017 00:29
Ben je lekker mee dan, zo'n entourage. Gaat natuurlijk om de inspanning. Ik train 6 uur per dag.. achter mijn pc, glaasje port erbij, zelfs met epo krijg je mij geen heuvel over. En waar is de ploegleiding dan, die worden toch betaald om die gasten af te .. ehh.. motiveren.
1 april 2017 15:35
Hopelijk komt het snel goed met Lars. Heeft het talent om vooraan te eindigen in de klassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.