BORA-hansgrohe met Uijtdebroeks, Kämna en Van Poppel naar Saudi Tour
Cian Uijtdebroeks - foto: Cor Vos
maandag 31 januari 2022 om 14:24

BORA-hansgrohe met Uijtdebroeks, Kämna en Van Poppel naar Saudi Tour

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie op papier voor de Saudi Tour, die dinsdag van start gaat. De Duitse formatie rekent met Danny van Poppel, Martin Laas en Jordi Meeus op drie rappe mannen in de vijfdaagse rittenkoers. Ook Lennard Kämna en de nog altijd maar 18-jarige Cian Uijtdebroeks maken deel uit van de zevenkoppige selectie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De beloftevolle Uijtdebroeks kwam dit seizoen al in actie voor BORA-hansgrohe. De Belg maakte afgelopen week op het Spaanse eiland Mallorca zijn profdebuut: Uijtdebroeks reed met de Trofeo Calvia (27ste) en de Trofeo Alcúdia – Port d’Alcúdia (65ste) twee manches van de Challenge Mallorca. In de Saudi Tour krijgt de ronderenner twee keer de kans om zich uit te leven: in de tweede én vierde etappe is het namelijk klimmen geblazen voor de renners.

Ook Kämna en de Italiaan Matteo Fabbro beschikken over de kwaliteiten om een goed klassement te rijden. De laatste keer dat de 25-jarige Kämna in actie kwam, was bijna negen maanden geleden in de Volta ao Algarve. De Duitser miste vervolgens een groot deel van het seizoen vanwege fysieke problemen. In het najaar van 2021 kwam hij overigens al in actie tijdens de mountainbikewedstrijd Cape Epic.

In de sprints is het uitkijken naar de drietand Meeus-Van Poppel-Laas. De drie rappe mannen beginnen in de Saudi Tour aan het nieuwe seizoen en voor Van Poppel is het bovendien zijn eerste koers voor zijn nieuwe werkgever BORA-hansgrohe. De zevende en laatste renner binnen de selectie is de Ierse hardrijder Ryan Mullen, die net als Van Poppel zijn debuut maakt voor BORA-hansgrohe.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-sa Saudi Tour (1-5 februari)
flag-it Matteo Fabbro
flag-de Lennard Kämna
flag-ee Martin Laas
flag-be Jordi Meeus
flag-ie Ryan Mullen
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Cian Uijtdebroeks

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.