Wiggins: “Martin en Cancellara zouden ook recordpoging moeten doen”
foto: Sirotti
donderdag 4 juni 2015 om 10:32

Wiggins: “Martin en Cancellara zouden ook recordpoging moeten doen”

Aanstaande zondag doet Bradley Wiggins een poging om het werelduurrecord te verbeteren. De Brit moet daarvoor de afstand van zijn landgenoot Alex Dowsett: 52,937 zien te verbeteren. Voor Wiggins is die uitdaging echter niet voldoende. Hij zoekt nog meer concurrentie: “Een record krijgt nog meer aanzien als veel mensen het proberen te verbeteren, renners als Tony Martin, Fabian Cancellara en Rohan Dennis moeten ook (weer) de baan op.”

De voormalig wegrenner en de Tourwinnaar van 2012 liet eerder al weten te mikken op een afstand van 55,250. Mocht hij er zondag in slagen dat record neer te zetten, dan hoopt ‘Wiggo’ dat er snel een aanval wordt gedaan op die afstand: “Als niemand het aandurft om de afstand aan te vallen, krijgen we een ‘slapend record’. Ik houd van competitie, daar draait sport om.”

Wiggins zegt tegenover Cyclingnews ook dat hij blij is met de vele recordpogingen van afgelopen tijd. Het werelduurrecord is de afgelopen maanden meerdere malen aangevallen en verbroken. Ook onze landgenoot Thomas Dekker deed op 25 februari 2015 een poging. Dekker kwam 270 meter tekort om het toenmalige record van Rohan Dennis (BMC) te verbreken. Dit lukte Alex Dowsett (Movistar) op 2 mei van dit jaar wel. Zijn 52,937 is nu het mikpunt voor Wiggins geworden: “Het lijkt erop dat veel mensen een poging hebben gewaagd het record in bezit te krijgen voordat ik de baan op zou gaan. Dat is fantastisch, maar ik hoop dat dit na zondag ook gebeurt, wat het record ook zal zijn.”

De Brit heeft in elk geval veel vertrouwen in een goede afloop: “Het feit dat ik geen wedstrijdprogramma heb hoeven rijden voor een team, helpt zeker. Ik deed de Tour of Yorkshire en dat was het. Door het koersen op de weg, kan ik nu veel dieper gaan. Als ik nu – onder goede omstandigheden – een vier kilometer achtervolging zou rijden, kom ik ook dicht bij het wereldrecord, vermoed ik.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2015 10:45
Go Wiggo!
4 juni 2015 11:08
En dan Tom Dumoulin natuurlijk ook, toch, Sir?
4 juni 2015 12:21
Doe gewoon zelf een poging en bemoei je niet met wat iemand anders moet doen?

Of is dat te grof tegen een Gentlesir?
4 juni 2015 12:29
Een beetje 'air' heeft Sir Wiggins wel. Hopelijk heeft-ie zondag ook 'air' genoeg om zijn 'air'kastelen waar te maken....
4 juni 2015 12:37
Ja, alle 3 tegelijk op 1 bepaalde baan graag !!
4 juni 2015 12:46
Tja, lekkere sfeermakerij van wielerflits dit. Hij zegt helemaal niet dat alle anderen het ook "moeten" doen, doordat jullie het zo stellen reageren logischerwijs mensen zoals Romans Vainsteins. Hij zegt alleen dat ie het toejuicht als er zoveel mogelijk mensen voor gaan.

Quote:
"I welcome competition. Whatever I do on Sunday I hope someone goes for the record again, even if they fail. If no one attacks them because they’re frightened of failing, then the record will sit there dormant. That’s what sport’s all about", Wiggins explained at a press conference.
"It will add more kudos to the record the more people that attempt it. [Riders like] Tony Martin, Cancellara, Alex Dowsett, Rohan Dennis. Up to now it seems like people have been in a rush to get in there before I do it, and that’s great, but I hope it continues after this weekend, whatever the record is."
4 juni 2015 12:46
Hopelijk dat Wiggo ook nog gaat proberen om zijn laatste uitspraak waar te maken
4 juni 2015 12:53
@RV, nou inderdaad zeg! Gelukkig doen wij dat nooit op wielerflits, of wacht... mmm lastig ;)

Wat LL zegt dus en ik vind dat ie groot gelijk heeft! Is toch gewoon leuk!
4 juni 2015 13:17
Ik hoop het ook dat Cancellara,Martin en Dumoulin een poging doen. Als ze dan het eventuele record van Wiggo verbeteren zie ik Wiggo weer een nieuwe poging doen want hij is voorlopig nog baanrenner en is in topconditie voor de Olympische spelen.
4 juni 2015 13:34
Iemand die hoopt dat zijn record er aan gaat en weer is het niet goed, vanmiddag 16:30 is het eb op de schelde in gent, succes met spijkers zoeken, sjonge, jonge.
4 juni 2015 13:52
grootste gentleman in het peloton ..
4 juni 2015 14:07
Dat vertalen en (hippe) koppen plaatsen is wel een dingetje hier ja.

Wiggo is een goeie kerel, lekker het hart op de tong, licht explosief en mooie humor.
Als wielrenner vond ik het een stuk minder, kracht, kracht, kracht, vrijwel geen interesse voor ritten in lijn en beroerd in beroerd weer.

Dít kunstje, hard rondjes op de baan rijden, verstaat hij echter dermate goed dat immer-gerade-aus-Martin en zu spät Cancellara naar alle waarschijnlijkheid enkel kunnen falen en sowieso maar moeilijk aan de tijd van topstylist Dowsett kunnen komen.

Ik las dit dan ook, onterecht, als een dis-met-voorbedachte rade.
4 juni 2015 14:23
Wiggins kan als baanspecialist een afstand halen die Martin en Cancellara niet meer gaan halen denk ik. Dus het zou wel eens lang stil kunnen blijven rond het record;-)
4 juni 2015 16:07
Wiggo weet dat prima en het zal zijn record alleen maar meer glans geven als de andere big boys falen, of zich bij voorbaat gewonnen geven door ervan af te zien.
4 juni 2015 17:22
Ik lees weinig verkeerds in de vertaalde versie.
4 juni 2015 20:44
Zou mooi zijn als hij over de afstand van Boardman heen gaat aankomende zondag. Dan is hij ook echt degene met de meeste afstand in een uur.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.