Cancellara gelooft in LBL-kansen Mathieu van der Poel: “Ligt binnen zijn mogelijkheden”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 18:25

Cancellara gelooft in LBL-kansen Mathieu van der Poel: “Ligt binnen zijn mogelijkheden”

Het voorjaar van Mathieu van der Poel kan al niet meer stuk na zijn zeges in de E3 Saxo ClassicRonde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar hij waagt zich de komende weken ook nog aan de Amstel Gold Race én Luik-Bastenaken-Luik. De grote vraag is: maakt hij ook kans in de laatste voorjaarsklassieker? Fabian Cancellara denkt van wel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel reed Luik-Bastenaken-Luik slechts één keer eerder in zijn carrière, in 2020. Hij werd toen zesde door de sprint van het tweede groepje te winnen, op veertien seconden van winnaar Primoz Roglic. Niet onbelangrijk: een dag eerder had MVDP nog de slotrit en het eindklassement van de BinckBank Tour op zijn naam geschreven na een lange solo. Deze coronaeditie van Luik-Bastenaken-Luik vond plaats in het najaar.

Vier jaar later zal hij dus opnieuw zijn opwachting maken in La Doyenne, maar is hij ook echt in staat om mee te doen voor de zege? “Het is zeker het proberen waard, gezien zijn vormpeil”, geeft Cancellara aan in zijn wekelijkse column voor Cyclingnews. “En zeker dit jaar is de kans groot dat hij een indrukwekkende prestatie zal neerzetten, gezien de afwezigheid van Remco Evenepoel en wellicht ook Primoz Roglic. Hij kan misschien wel winnen.”

Zeldzame kans
“Natuurlijk, hij zal het moeten opnemen tegen Tadej Pogacar, maar dat zou weleens kunnen uitdraaien op een geweldige tweestrijd. Vergeet niet dat Mathieu al een keer erg goed was in Luik, in 2020, bij zijn enige deelname. Hij eindigde toen als zesde nadat hij de sprint won van een achtervolgende groep, vlak achter de koplopers. De wedstrijd ligt binnen zijn mogelijkheden. Ik weet dat hij zich dit jaar ook zal richten op de Spelen, maar dit is een zeldzame kans.”

Van der Poel won zondag alweer voor de zesde keer in zijn carrière een monument, maar daar zal het volgens Cancellara niet bij blijven. “Ik denk dat er nog meer monumentale zeges zullen volgen. Ik zie hem nog wel voor een vierde keer de Ronde van Vlaanderen winnen en een derde keer Parijs-Roubaix. Het is slechts een kwestie van tijd, al zal het allemaal afhangen van zijn intrinsieke motivatie. Het is nu allemaal geweldig, maar laten we afwachten of dat over een paar jaar ook nog het geval is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.