Lucinda Brand klopt Denise Betsema in modderig Gieten
Lucinda Brand - foto: Cor Vos
zondag 3 oktober 2021 om 17:01

Lucinda Brand klopt Denise Betsema in modderig Gieten

Lucinda Brand heeft in Gieten de Superprestigecross van het seizoen gewonnen. De renster van Baloise Trek Lions kwam in een modderig Gieten na vijf rondjes als eerste over de finish.

Waar Gieten normaal gesproken bekendstaat als een zandcross, had de vele regen het parcours omgevormd tot een regelrechte modderpoel. Sanne Cant – gisteren nog de sterkste in Meulebeke – nam direct na de start het initiatief. Lucinda Brand – die haar seizoensdebuut maakte – ging aanvankelijk in de achtervolging, maar veroverde al snel de kop. Ook Denise Betsema wist de aansluiting te maken.

Betsema ging er even later alleen vandoor en wist een gaatje te slaan. Brand en Annemarie Worst gingen in de achtervolging. De twee lieten Betsema niet te ver wegrijden en in de derde ronde sloot Brand opnieuw aan. De wereldkampioene nam al snel de regie over. Betsema kon in de vierde ronde het tempo niet volgen, waarna Brand er alleen vandoor ging.

Betsema gaf zich echter niet gewonnen. Brand ging met slechts zes tellen voorsprong de laatste ronde in. Die voorsprong bleek voldoende. In de slotronde nam Brand nog wat verder afstand en soleerde zij naar de eerste overwinning van haar cross-seizoen.

foto: Cor Vos

Uitslag Superprestigecross Gieten – dames
1. flag-nl Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) in 45m21s
2. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-nl Annemarie Worst (777)
4. flag-nl Aniek van Alphen (777)
5. flag-nl Inge van der Heijden (777)
6. flag-nl Yara Kastelijn (Iko-Crelan)
7. flag-nl Puck Pieterse (Alpecin-Fenix)
8. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
9. flag-nl Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions)
10. flag-nl Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal)

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.