Braspennincx geeft Spelen nog niet op
Foto: Marcel Koch
donderdag 10 december 2015 om 15:38

Braspennincx geeft Spelen nog niet op

Shanne Braspennincx houdt hoop om komende zomer deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een half jaar geleden leek die droom in duigen te vallen toen ze te maken kreeg met een hartinfarct, maar haar herstel verloopt voorspoedig weet BN/De Stem.

Dood in de spiegel aangekeken
Het noodlot voltrok zich eerder dit jaar in het Amerikaanse Colorado. “Ik was de hele tijd moe en kreeg het best benauwd tijdens en na een inspanning. Terwijl ik helemaal geen astma of zo heb. Het zijn tekenen aan de wand geweest. Maar ja, je traint veel en natuurlijk word je daar moe van of krijg je spierpijn. Plots had ik veel pijn op mijn borst, mijn linkerarm ging pijn doen en ik werd ook nog eens kotsmisselijk. Dan denk je: dit is fout. In het ziekenhuis ben ik direct gedotterd en is er een stent geplaatst. Mijn rechter kransslagader was nog maar voor één procent open. Het had dus ook anders kunnen aflopen.”

Wachten op goedkeuring
“In het begin is Rio even compleet uit beeld geweest”, vertelt Braspennincx. “Maar net zo snel kwam het ook weer terug. En ja, nu gaan we er weer voor. Het is alleen wel een hobbelige weg naar Rio geworden.” Hoewel de Noord-Brabantse nog altijd voor oranje staat, hoopt ze in januari bij haar laatste check groen licht te krijgen van de artsen. Dan wil ze weer volle bak trainen om zo toch naar de Spelen te gaan. “Dan wordt dat hobbelige pad hopelijk een snelweg van houten planken, met af en toe een snelle linkerbocht”, grapt de winnares van zilver op de keirin tijdens het WK Baanwielrennen van 2015 in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 december 2015 19:22
Dat is me nichtje een echte bras die geven niet op

Om te reageren moet je ingelogd zijn.