Brent Van Moer derde in Marseille: “Niemand had antwoord op Powless”
foto: Cor Vos
zondag 29 januari 2023 om 19:52

Brent Van Moer derde in Marseille: “Niemand had antwoord op Powless”

Brent Van Moer heeft zijn eerste podiumplaats van het seizoen binnengesleept. De 25-jarige coureur van Lotto Dstny eindigde als derde in de GP La Marseillaise, achter de solerende Neilson Powless en nummer twee Valentin Ferron. “Deze derde plek voelt niet als een ontgoocheling”, reageert hij op de ploegsite.

Van Moer wist in kansrijke positie te komen door in de voorfinale mee te schuiven met een kopgroep. “Op die manier konden we meerdere kaarten uitspelen met ook nog onze sprinter Arnaud De Lie in het peloton. Aangezien heel wat verschillende teams vertegenwoordigd waren in de kopgroep, werd al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat”, aldus de hardrijder.

“Toen Powless zijn aanval plaatste, had er niemand echt een antwoord, hij was echt wel de sterkste vandaag. De achtervolging verliep stroef en toen ik besefte dat de vogel gaan vliegen was, verlegde ik de focus op de sprint voor de tweede plek”, zegt Van Moer. “Met de tegenwind werd het nog nipt, maar ik kon het uiteindelijk net nog houden en een podiumplaats uit de brand slepen.”

Voor Van Moer is het een opsteker: “Dergelijke kans krijg je misschien niet vaak, maar ik heb het nergens laten liggen. Ik ben vooral blij dat ik het seizoen kan beginnen met goede benen én een podiumplaats. Dat belooft voor de aankomende Ster van Bessèges, waar er opnieuw enkele mooie kansen zijn om ons te tonen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.