Breuken voor Kamil Malecki na val op training
foto: Cor Vos
zondag 6 december 2020 om 11:18

Breuken voor Kamil Malecki na val op training

Kamil Małecki zal een tijdje niet kunnen fietsen. De 24-jarige renner, die volgend seizoen zal uitkomen voor Lotto Soudal, heeft bij een val op training zijn sleutelbeen en bekken gebroken. “Er zijn heel wat kleine breukjes”, zo laat Małecki weten aan Poolse media.

“Het is moeilijk om een operatie uit te voeren. De dokters kwamen tot de conclusie dat ik nu gewoon moet rusten, omdat er een kans is dat het genezingsproces vanzelf zal plaatsvinden. Ik zal over twee weken weer een scan ondergaan, om te kijken of de breuken vanzelf genezen.”

De vraag is nu wanneer Małecki zijn debuut kan maken voor zijn nieuwe werkgever Lotto Soudal. “De ploeg heeft mij laten weten dat ik me geen zorgen moet maken. Een wielerjaar duurt lang en het belangrijkste is nu gewoon om weer de oude te worden. Ik heb tijd nodig om te herstellen. Ik zal ze op de hoogte houden van mijn revalidatie.”

Ronde van Polen
Małecki kwam dit jaar uit voor CCC, maar de Poolse formatie zien we volgend jaar niet meer terug in het peloton. De renner wist in 2020 indruk te maken voor eigen volk: Małecki eindigde namelijk als zesde in een sterk bezette Ronde van Polen. Hij reed verder nog de Giro d’Italia (68e in het eindklassement) uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.