Breukink tevreden met prestatie Roompot Oranje Peloton in Omloop (video)
zaterdag 28 februari 2015 om 20:00

Breukink tevreden met prestatie Roompot Oranje Peloton in Omloop (video)

Ploegleider Erik Breukink is tevreden over de prestaties van Roompot Oranje Peloton in de Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlandse formatie miste weliswaar de vroege vlucht, maar heeft twee renners in de top zestien van de uitslag. “Ik ben uiterst tevreden met Wesley Kreder (13e), Jesper Asselman (16e) en Johnny Hoogerland (34e)”, aldus Breukink tegenover WielerFlits.

“Het enige minpuntje is de lange ontsnapping. Daar hadden we iemand bij moeten hebben”, vervolgt de ploegleider. Daarna probeerde iedere renner voor zichzelf zo ver mogelijk te komen. “Dan ben je een beetje onzichtbaar, maar wij gaan geen ploeg op kop zetten om een ontsnapping terug te halen. Het is voor sommige jongens een gemiste kans om in beeld te rijden.”

Morgen krijgt de ploeg in Kuurne-Brussel-Kuurne een nieuwe kans. “We hebben daarvoor acht andere jongens. We gaan er fris tegenaan.”

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2015 20:07
De uitslagen zijn niet slecht inderdaad. Niemand in de kopgroep was echter wel een gemiste kans, nu heb ik alleen Hoogerland even vooraan gezien en dat is wat mager als introductie aan het Nederlandse tv-publiek.
28 februari 2015 20:08
Mooie prestatie! En wat een suffe foto...
28 februari 2015 20:18
Ze hebben ook alle 8 de koers uitgereden. Volgens mij ook maar weinig ploegen waar dat het geval was.
28 februari 2015 20:24
Het blijk alweer ,een kinderhand is snel gevult
28 februari 2015 20:25
Ik heb Asselman ook in beeld gezien een paar x in de finale.
28 februari 2015 20:33
Da's dan wel een heel ruime invulling van de term 'finale'. Volgens mij werd de finale slechts gereden door een viertal, daarachter een drietal en dan, met enige fantasie, nog een drietal.
28 februari 2015 20:36
Nee das onjuist, de finale van de koers werd door iedereen gereden die nog niet afgestapt was.
28 februari 2015 20:36
@john
Er doen 24 ploegen mee, er zijn 4 ploegen die een top 10 plek rijden in deze koers. Buiten deze vier ploegen finished alleen Roompot met 2 renners in de top 20. Al naar gelang je opvatting of een 11e of 12e plek meer waard is of een 13e én een 16e plek is Roompot de 5e of 7e ploeg in de uitslag. Dan mag een spikspinternieuwe PCT ploeg volgens mij gewoon tevreden zijn.
28 februari 2015 20:41
@klootje
Het is maar net wat je kiest. Ik kies niet voor een definitie, die totaal geen recht doet aan waar het in de wielersport om draait.

@Guushovd
Roompot reed niet mee in de vroege vlucht, mengde zich niet de in jacht op die vlucht, reed in de achterhoede toen de koers ontplofte en reed anoniem naar de streep in twee grote groepen op forse achterstand van de winnaar. Hecht je dan werkelijk waarde aan een 13e en/of een 16e plaats? Als ze daar voor zichzelf moed uitputten, prima. Maar ik word er niet warm van.
28 februari 2015 20:48
Xistnc, ik reageer gewoon op Vlek die alleen Hoogerland in beeld heeft gezien. Of bestrijd je dat ook? Dat Asselman niet in beeld was in edit: de laatste fase van de wedstrijd?
Of nog andere futiliteiten waar ik me niet bewust van ben die een discussie kunnen laten ontstaan met het klankbord van WF?
28 februari 2015 20:53
@xistnc
Ik heb ze wel een paar keer zien zien reageren vlak voordat het uiteindelijke groepje wegreed. Dat plus een degelijke uitslag zijn gewoon de feiten.

Het was niet goed genoeg om de loftrompet te steken, dat beweer ik toch niet? Het is gewoon best goed voor een kleinere ploeg. Als ze aan het einde van het voorjaar alleen maar hebben gevolgd dan is dat reden om kritisch te zijn. Nu klopt de analyse van Breukink gewoon.

Mensen die vinden van niet moeten zich afvragen of ze teveel van deze ploeg verwachten of om een andere reden nu al vinden kritisch te moeten zijn.
28 februari 2015 21:00
@xistnc

Je kunt van te voren willen dat je mee zit in de ontsnapping, maar dat lukt niet altijd. Heel veel renners willen dat en toch lukt het maar een handvol renners. Maar je hoeft van Roompot toch niet te verwachten dat ze op kop van het peloton het gat dicht gaan rijden en dan bij de eerste beste heuvel er af gepierd worden. Dit is gewoon een leerzame koers voor die mannen. Ze overleven wel met 3 man in de eerste groep dus dat is niet slecht. Je hoeft daar ook niet warm van te worden, maar afkraken is ook niet echt gepast. Gun die gasten de tijd om progressie te boeken en te groeien, en stem je verwachtingen daar op af.
28 februari 2015 21:00
Quote:
klootje kriekeljon - 28 februari 2015 om 20:48 - Bewerkt op 28 februari 2015 om 20:49
Xistnc, ik reageer gewoon op Vlek die alleen Hoogerland in beeld heeft gezien. Of bestrijd je dat ook?

Wat valt hieraan te bestrijden? Als Vlek alleen Hoogerland in beeld heeft gezien, dan kan dat. Voor mij geldt hetzelfde. Maar dat wil niet zeggen dat Asselman niet in beeld heeft gereden. Hij is mij (en kennelijk ook Vlek) niet opgevallen.

Wat overigens ook kan liggen aan het feit dat het zogenaamd opvallende oranje in een peloton op TV helemaal niet zo opvallend is.

@Guushovd
Jij reageert in eerste instantie op john, die precies opschrijft wat ik ook denk bij deze reactie van Breukink. Feitelijk heb je als nieuwe ploeg precies één taak: in de vroege vlucht zitten.

Quote:
alsjewint - 28 februari 2015 om 21:00
Ze overleven wel met 3 man in de eerste groep

Wat is voor jou 'de eerste groep'? Toch niet een pelotonnetje dat op 5 minuten van de winnaar over de streep bolt?
28 februari 2015 21:09
Nee dat Asselman niet in beeld was bedoel ik. Hing zelfs nog een x achter de grote groep naast de auto toen de motorcamera een overzicht van diezelfde groep gaf en werd nota bene benoemd door José de Cauwer, want voor vandaag kende ik Asselman nog niet. Maar ik lees in je reactie dat je dat niet gezien had dus.

En die oranje tenues, nee die zie je echt totaal niet idd. Op zich wel ironisch, jezelf in alle aspecten volledig Hollandsch profileren en in koers niet te herkennen zijn.
28 februari 2015 21:10
Complimenten voor de interviews.
28 februari 2015 21:12
@xistnc
Ieder zijn mening, maar de mijne:

Wat een onzin. Dat is een belangrijk doel. Maar niet hét doel en zeker niet het enige doel. Alleen vanuit commercieel oogpunt zou die stelling kunnen kloppen, maar ik kijk liever vanuit een sportief oogpunt naar de koers. Door het zo te stellen vind ik het bijna cynisch. Alsof die jongens alleen rijdende reclameborden zijn die verder in de finale toch niks te zoeken hebben
28 februari 2015 21:15
@Xistnc,

Vandaag was de eerste groep inderdaad een groep die op 5 minuten van de winnaar binnenkomt. De rest op wat enkelingen na zat op ruim 10 minuten. Maar wat wil je eigenlijk zeggen met die opmerking? Dit is een eendagskoers en de mannen die niet vooraan zaten konden op het beslissende moment niet mee. De uiteindelijke achterstand van die groep doet er dan volgens mij ook niet echt meer toe.
28 februari 2015 21:17
ja leuk en aardig. meer onder de indruk van het interview dan van het resultaat. :)
28 februari 2015 21:25
nou ik ben gestopt met de staatsloterij,geen slecht woord over de prestaties van de renners in deze koers.
maar als ik dan toch die foto van die vent ziet en weet dat boogerd ook ploegleider is dan is wat mij betreft het cirkeltje e rond

een en al schijnheiligheid,zo redt je het blijkbaar in het wielercircuit
28 februari 2015 21:32
Quote:
alsjewint - 28 februari 2015 om 21:15
De uiteindelijke achterstand van die groep doet er dan volgens mij ook niet echt meer toe.

Precies. Ze finishen in een peloton waarvan de achterstand er niet meer toe doet. Wat automatisch inhoudt, dat het ook niet zoveel uitmaakt of ze nou met de bus van 5 minuten of met de bus van 10 minuten binnenbolden. En evenmin of ze in zo'n bus nou 13e en/of 16e werden.

De eerste groep finishte niet op 5 minuten, de eerste groep bestond uit 4 renners en die streden samen voor de zege.
28 februari 2015 21:42
Deja-vu met de Rabobank tijd: Breukink is weer tevreden ;)
28 februari 2015 21:51
@ Spartacus. Inderdaad, een echte Breukinkcliché. Maar als je aan scorebordjournalistiek doet, dan heeft hij wel gelijk. Een 13e en 16e plek is voor zo'n ploeg niet slecht en dan maakt het wat mij betreft niet uit hoe zoiets tot stand is gekomen. Want het maakt ook niet uit hóe de penalty er ingaat, áls ie er maar ingaat.
28 februari 2015 21:59
Natuurlijk maakt het wel uit hoe ze los van de resultaten hebben gereden. In beeld rijden is voor deze ploeg tenslotte de andere helft van het werk. Dat ze de kopgroep zijn misgelopen kan onmogelijk tot tevredenheid stemmen, de uitslag op zichzelf wel.
28 februari 2015 22:16
@ vlek. Dat ben ik wel met je eens. Voor zo'n ploeg is het belangrijk om in de kopgroep te zitten in een dergelijke wedstrijd. En als je dat als resultaat wilt beschouwen dan hebben ze het slecht gedaan. De eindklasseringen daarentegen (en daarover gaan de meeste berichten hierboven) vind ik niet slecht.
28 februari 2015 22:21
Zeker en op zich betreft de tevredenheid ook alleen de resultaten, dus wat mij betreft zegt hij niets geks. Morgen weer een kans.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.