Broers Roodhooft strikken ook toptalent Puck Pieterse

Broers Roodhooft strikken ook toptalent Puck Pieterse

©Cor Vos

dinsdag 19 november 2019 om 11:39

ZZPR.nl-Orange Babies ziet in 2020 Puck Pieterse vertrekken naar een van de teams van de broers Roodhooft. Dat vernam WielerFlits uit betrouwbare bron. De 17-jarige Amersfoortse wordt beschouwd als een absoluut toptalent, zowel in het veld als op de mountainbike. 

Sanne Cant rijdt in het shirt van Iko-Crelan. Ceylin del Carmen Alvarado verdedigt de kleuren van Corendon-Circus. Eva Lechner doet dat voor Creafin-Fristads en met Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi telt ook het 777-team drie toppers.

Cant draagt de regenboogtrui, Avarado en Kastelijn zijn Europees kampioene. Het damesveldrijden wordt dit seizoen compleet gedomineerd door de dames uit de ‘stal Roodhooft’. Op de twee wereldbekermanches in de VS na, won geen enkele renster uit een ander team een klassementscross. Maar de honger lijkt dus niet gestild, want in 2020 zal ook de 17-jarige Puck Pieterse in een van hun teams worden ondergebracht.

Pieterse combineert het veldrijden met het mountainbiken en is in beide disciplines succesvol. Wellicht zal het ook de bedoeling zijn in de toekomst beide offroad-disciplines te blijven combineren. In het veldrijden kroonde Pieterse zich anderhalve week geleden in Silvelle tot allereerste Europese juniorenkampioene.  En vorig weekend in Tabor haalde ze – net als haar leeftijdsgenote Shirin van Anrooij – de top tien tien bij de elites.

In Silvelle werd Pieters Europees kampioene – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.