Brons voor Fleur Moors op WK: “Op de vorige kampioenschappen had ik soms pech”
foto: Cor Vos
zaterdag 5 augustus 2023 om 14:53

Brons voor Fleur Moors op WK: “Op de vorige kampioenschappen had ik soms pech”

Fleur Moors heeft vanmiddag een medaille gepakt bij het WK in Glasgow. In de wegrit voor junioren vrouwen eindigde ze als derde en haalde ze dus het brons op. “Ik ben heel blij met deze derde plek”, zei ze na afloop tegen Sporza.

“Het is heel fijn om voor het eerst een medaille te halen op een groot kampioenschap”, aldus de 17-jarige Moors. “Op de vorige kampioenschappen had ik soms pech of liep de voorbereiding niet goed. Nu ging alles prima.”

“De regen maakte het op het einde extra moeilijk”, zei de Limburgse, die een opleiding genoot als veldrijdster en dus wel met deze omstandigheden overweg kon. Moors was dan ook veel in de aanval te zien. “Dat had de bondscoach ons gisteren nog eens gezegd. Ik had het me eerst niet zo ingebeeld, maar het was toch belangrijk. Achteraan was het zwaarder, dan hang je de hele tijd aan de rekker. Ik heb geprobeerd om vooraan te koersen en dat is goed gelukt.”

Moors denkt niet dat er meer had ingezeten dan een derde plaats. “Ik was helemaal choco toen Julie Bego (de uiteindelijke winnares, red.) aanzette. De Française heeft terecht gewonnen. Ze was de sterkste.” Net voor de streep werd Moors ook nog geremonteerd door de Britse Cat Ferguson, die zo het zilver pakte. “Ik ben blij dat er niet nog meer rensters zijn overgekomen. Ik was bang dat er nog meer zouden volgen. Ik ben blij dat ik mijn positie heb kunnen houden. Deze derde plek is ook fijn voor de mensen die me helpen. Daarvoor doen we het.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.