Bruyneel: ‘Contador blijft bij Astana’
donderdag 2 oktober 2008 om 12:44

Bruyneel: ‘Contador blijft bij Astana’

Volgens Johan Bruyneel zal Alberto Contador ook volgend seizoen voor Astana rijden. Contador zou na de komst van Lance Armstrong op zoek zijn naar een nieuwe werkgever. Bruyneel ontkent dit nu echter en zegt dat Contador ook volgend seizoen bij Astana zal rijden.

“Ik heb ook gelezen dat er teams interesse tonen in Alberto. Hij heeft echter een contract tot 2010,” aldus Bruyneel. “De meeste renners tekenen maar voor twee jaar maar Alberto stond er zelf op om voor drie jaar te tekenen. Ik heb al veel tijd in hem geïnvesteerd en hij blijft de volgende twee jaar bij ons. Eigenlijk is het simpel. Er is een contract en daarin staat geen optie om te vertrekken.”

Contador en Armstrong hebben elkaar overigens nog niet gesproken. “Alberto is na de Vuelta onmiddellijk begonnen met de voorbereiding op het WK in Varese. Maar ik kan me inbeelden dat ze elkaar wel snel zullen ontmoeten. Ons eerste trainingskamp is geprogrammeerd in december. Op dat moment zal ik met de directie en de renners het programma voor 2009 bekijken”, besluit de Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.