Cadzand startplaats zaterdagetappe Baloise Ladies Tour
Rensters in actie tijdens de BeNe Ladies Tour - foto: Cor Vos
dinsdag 9 februari 2021 om 11:25

Cadzand startplaats zaterdagetappe Baloise Ladies Tour

De gemeente Sluis wordt voor de tweede keer de startplaats van een rit in de Baloise Ladies Tour, de opvolger van de BeNe Ladies Tour. Het peloton zal op zaterdag 10 juli starten vanuit badplaats Cadzand, gemeente Sluis.

De rensters rijden in deze grensoverschrijdende rit eerst een lus door de Nederlandse provincie Zeeland om nadien de grens over te steken en te finishen in Knokke-Heist. Het gaat hier om de ochtendetappe op zaterdag 10 juli. De deelneemsters krijgen na deze rit-in-lijn namelijk ook nog een individuele tijdrit voorgeschoteld in Knokke-Heist.

Burgemeester van de gemeente Sluis, Marga Vermue, zal de Baloise Ladies Tour met open armen ontvangen. “We zien de komst van de wedstrijd als een sportieve, toeristische en economische impuls. Vorig jaar ging de wedstrijd door de coronacrisis helaas niet door. Ik hoop dat we dit jaar op een veilige manier de top van het vrouwenwielrennen kunnen verwelkomen.”

Goede herinneringen
“We bewaren alleen maar goede herinneringen aan onze eerdere passage in Sluis”, legt organisator Geert Stevens uit. “We zijn bovendien ontzettend blij dat de rensters opnieuw een traject door Zeeland kunnen fietsen. Deze streek ademt fietsen en een topwielerevenement als de Baloise Ladies Tour sluit daar mooi bij aan.”

De rensters beginnen op donderdag 8 juli met een proloog in Utrecht. Een dag later staat er een rit-in-lijn op het programma in en rond Eeklo. Op zaterdag trekken de vrouwen van Cadzand naar Knokke Heist voor de finish van een rit-in-lijn, gevolgd door een tijdrit in Knokke-Heist. Zulte is gastgemeente voor de slotrit van de Baloise Ladies Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.