Cameron Vandenbroucke last koerspauze in
foto: Cor Vos
zaterdag 7 maart 2020 om 10:27

Cameron Vandenbroucke last koerspauze in

Cameron Vandenbroucke zet voor nu haar wielercarrière opzij om zich op haar studie te richten. Ze volgt de opleiding Communicatie en moet een driemaandse stage afwerken, wat ze gaat doen bij haar ploeg Lotto Soudal. Ze blijft dus bij de koers verschijnen, maar voorlopig niet op de fiets.

“Voor nu richt ik me wat meer op mijn stage. Ik geniet echt van mijn opleiding, communicatie en alles gerelateerd aan media. Daarom voel ik me nog altijd gelukkig bij de wedstrijden, ook al is het niet op de fiets”, vertelt Vandenbroucke aan de Belgische omroep RTBF. Dinsdag liep ze rond bij Le Samyn des Dames, waar ze ploeggenote Lotte Kopecky naar de derde plaats zag rijden.

Of ze nadien weer terugkeert op de fiets? “Dat zien we dan wel. Vorig jaar had ik een moeizaam seizoen. Eigenlijk had ik dat niet verwacht. Het zette me aan het denken over mijn carrière, mijn privéleven en mijn professionele loopbaan. Deze winter heb ik mezelf veel vragen gesteld.” Van het einde van haar wielercarrière is geen sprake. “Nee, wel is het een korte pauze.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.