Campenaerts ontgoocheld: “Pech? Misschien was ik te enthousiast”
©Cor Vos
woensdag 25 september 2019 om 17:22

Campenaerts ontgoocheld: “Pech? Misschien was ik te enthousiast”

Victor Campenaerts had zijn zinnen gezet op een topprestatie op het WK tijdrijden, maar moest vrede nemen met een elfde plaats. Al kan hij een grondig excuus inroepen. De werelduurrecordhouder kwam onderweg ten val én zag achteraf ook nog eens zijn ketting afvallen.

Victor Campenaerts weigerde om het woord pech onmiddellijk in de mond te nemen. “Ik hoorde onderweg dat de concurrentie sterk bezig was. Misschien was ik te enthousiast en heb ik teveel risico genomen”, was zijn eerste reactie voor de camera van Sporza. “Het parcours lag er redelijk droog bij. Maar toen passeerde ik toch een bochtje dat er nat bijlag. Ik zag die wel aankomen, maar ik schoof een beetje weg en ging tegen de grond.”

De Antwerpenaar herpakte zich, maar wat later kende hij een tweede tegenslag. “Mijn versnelling functioneerde niet optimaal meer. Mijn ketting viel eraf… Het was niet gemakkelijk om de focus opnieuw te vinden. Rohan Dennis reed me voorbij. Wat reed hij ontzettend hard. Ik dacht even op tien meter te blijven hangen en hem als mikpunt te houden. Maar achteraf gezien was dat niet verstandig, want ik moest recupereren van die val.”

Tokio
Campenaerts was de eerste om toe te geven dat hij nooit in aanmerking kwam voor de wereldtitel. “Dennis was outstanding. Dat hij mij zo snel na mijn val inhaalde, zegt genoeg. Heel sterk dat hij zonder competitie zich zo heeft kunnen voorbereiden op dit WK. Maar ik behoorde zeker tot de beste acht.”

Gevolg van zijn elfde plaats is dat Campenaerts nog niet zeker is van zijn plaatsje in de selectie voor de Olympische Spelen in Tokio. “Het was een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik viel. Ik moest doorrijden voor die top acht. Dat is uiteraard jammer. Als ik achtste word, heb ik die plaats ook vast op papier. Nu niet en dan moet je toch weer gaan onderhandelen”, besluit hij ontgoocheld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.