Canadese zussen Holmgren dolblij na wereldtitel Isabella: “Nog mooier met zijn tweeën”
zaterdag 4 februari 2023 om 12:43

Canadese zussen Holmgren dolblij na wereldtitel Isabella: “Nog mooier met zijn tweeën”

Video De Canadese zussen Isabella en Ava Holmgren hebben voor een primeur gezorgd op het Wereldkampioenschap veldrijden. Isabella reed in Hoogerheide solo naar de wereldtitel bij de junioren en Ava werd daarachter tweede, waardoor de zussen samen het podium op mochten. “Het voelt als een titel voor ons beiden”, verklaarde Isabella tegenover WielerFlits.

“We hebben het hele seizoen samen heel hard gewerkt en elkaar gepusht en ondersteund. Ik ben heel blij met de wereldtitel, maar ook dat ik met mijn zus op het podium mag staan. Ik denk niet dat het nog beter had kunnen gaan dan hoe het vandaag heeft uitgepakt”, aldus de kersverse wereldkampioene bij de junioren.

De topfavoriete Lauren Molengraaf reed samen met Ava vlak achter Isabella totdat de Nederlande lek reed. “Ik probeerde me vooral op mijn eigen race te focussen. Helaas had Molengraaf een lekke band en viel ze daarvoor ook al. Het is echt rot voor haar na zo’n seizoen een wereldkampioenschap op die manier te verliezen”, verklaarde Ava.

Canada is geen groot veldritland, dus dat twee Canadeze zussen op het podium staan is extra bijzonder. “Onze vader is Deens, maar we voelen ons echt Canadees”, zei Isabella. “In onze familie zitten veel fietsers. Onze ouders hebben elkaar ook ontmoet via de fiets, dus sindsdien zit het fietsen echt in het DNA. Ik hoop dat er in Canada nu meer mensen op de fiets springen en er meer koersen worden georganiseerd.”, vulde Ava haar zus aan.

Voor de zussen terugkeren naar Canada moet de titel uiteraard gevierd worden. “We gaan het vieren met vrienden en familie. Maandag vliegen we al weer terug naar Canada, want we hebben ook nog schoolwerk te doen”, sloot Isabella af.

De tweelingzusjes Holmgren, daar gaan we nog veel van horen – foto: Cor Vos


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.