Carapaz kijkt uit naar Giro: “Ik wil de roze trui naar Ecuador brengen”
Richard Carapaz - foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse
donderdag 4 oktober 2018 om 13:00

Carapaz kijkt uit naar Giro: “Ik wil de roze trui naar Ecuador brengen”

Richard Carapaz zal zich in 2019 weer richten op de Giro d’Italia. De nummer vier van de jongste editie vertelt aan de Ecuadoriaanse krant El Periodico dat hij met ambitie uitkijkt naar de eerste grote ronde van volgend seizoen.

Movistar heeft mij het vertrouwen gegeven voor de Giro d’Italia. Er liggen daar voor mij veel mogelijkheden om te winnen en de ploeg zal op mij afgestemd worden”, geeft hij aan. Carapaz gaat naar de Giro met als doel het roze te veroveren. “We willen proberen om mee te strijden voor de eindzege. Ik wil de roze trui naar Ecuador brengen. Ik heb het altijd een mooie wedstrijd gevonden, als kind al.”

Een eventueel Tourdebuut zal waarschijnlijk met een jaar worden uitgesteld. “De Tour de France is een geweldige wedstrijd, de grootste ter wereld. Maar ik zie mijzelf daar nog niet rijden. Ik zou graag nog een jaar wachten, zodat ik volwassener aan de start kan staan.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2018 13:09
Samen met de wereldkampioen dan?
    4 oktober 2018 13:25
    Valverde kennende stopt die zijn GR-ambities in de kast.
4 oktober 2018 13:57
Goed dat hij zijn doelen uitspreekt. Dit jaar kon hij zonder verwachting rijden en verraste positief. Nu hij de verwachtingen voor zichzelf zo hoog legt is het afwachten hoe hij daarmee om kan gaan.
4 oktober 2018 14:13
Mooi zo, mee dat ding naar Ecuador.

Ik was trouwens vanwege deze onnozele titel onlangs met het idee opgescheept dat hij voor Vaughters zou rijden.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/caicedo-in-de-voetsporen-van-carapaz-ecuadoraan-tekent-voor-ef-education-first-drapac/
4 oktober 2018 16:48
Goede renner, eigenlijk de revelatie van dit seizoen,
maar als ie zal willen winnen, zal ie niet alleen moeten volgen.
4 oktober 2018 16:59
Op PCS staat nog niet waar hij volgend jaar rijdt. Heb ik iets gemist of is deze jongen nog vrij om te gaan en staan waar ie wilt?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.