Carapaz rijdt in Burgos eerste koers sinds Giro d’Italia

dinsdag 30 juli 2019 om 18:25
Carapaz rijdt in Burgos eerste koers sinds Giro d’Italia

foto: Cor Vos (archief)

Giro d’Italia-winnaar Richard Carapaz keert op 13 augustus terug in koers. De Ecuadoriaan van Movistar hervat de competitie dan in de Vuelta a Burgos. De organisatie van de vijfdaagse rittenkoers is verheugd met de komst van Carapaz.

Het worden voor Carapaz weer zijn eerste wedstrijdkilometers sinds hij op 1 juni in Verona de Giro d’Italia wist te winnen. Hij zal de Ronde van Burgos gebruiken in voorbereiding op de Vuelta a España, het tweede hoofddoel van het seizoen voor de 26-jarige klimmer.

Carapaz is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Movistar. Na drie seizoenen in Spaanse dienst, lijkt hij te vertrekken naar Team Ineos.

Androni Giocattoli-Sidermec
De organisatie van de Vuelta a Burgos maakte en passant ook nog de selectie van Androni Giocattoli-Sidermec openbaar voor de UCI 2.HC-wedstrijd: Manuel Belletti, Matteo Busato, Miguel Flórez, Francesco Gavazzi, Daniel Muñoz, Kevin Rivera en Matteo Spreafico.


Update 18:25 uur

Richard Carapaz is niet de enige grote naam aan het vertrek van de Ronde van Burgos. De organisatie verwelkomt namelijk ook een ploeggenoot van de Ecuadoraan: Mikel Landa. De 29-jarige Spanjaard won twee jaar geleden nog het eindklassement, voor zijn landgenoten Enric Mas en David de la Cruz.

Landa heeft dit seizoen al de Giro d’Italia (vierde) en de Tour de France (zesde) in de benen, maar voelt zich blijkbaar nog fris genoeg om de Ronde van Burgos te betwisten. De klimmer bewaart goede herinneringen aan de Spaanse rittenkoers, aangezien hij in 2011 zijn eerste profzege wist te boeken op de top van Lagunas de Neila.

De selectie van Movistar wordt aangevuld met sprinter Carlos Barbero, Jorge Arcas, Imanol Erviti, Antonio Pedrero en Eduardo Sepúlveda.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.