‘Giro-winnaar Carapaz tekent tweejarig contract bij Team Ineos’
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 08:21

‘Giro-winnaar Carapaz tekent tweejarig contract bij Team Ineos’

Het Franse L’Equipe weet het zeker: Richard Carapaz rijdt komend seizoen voor Team Ineos. De Giro-winnaar zou afgelopen vrijdag zijn handtekening hebben gezet onder een tweejarig contract. De 26-jarige Ecuadoraan verlaat na drie seizoenen het Spaanse Movistar.

Er waren al langer geruchten dat Carapaz de overstap zou maken naar de Britse sterrenformatie. Zo werd na de Giro d’Italia bekend dat de ronderenner tien keer zoveel kon verdienen bij Team Ineos. De teammanager van Movistar – Eusebio Unzué – wilde dit voorkomen en beloofde zijn poulain een flink verbeterd contract.

Het bleef vervolgens een tijdje stil rondom Carapaz, maar enkele dagen geleden kwam dan weer het gerucht dat de klimmer toch op weg is naar Team Ineos. Nu laat L’Equipe weten dat Carapaz een tweejarig contract heeft getekend, waardoor hij vanaf 2020 aan de zijde zal koersen van onder meer Geraint Thomas, Chris Froome en Egan Bernal.

Voor een officiële bevestiging is het nog ruim twee weken wachten, aangezien ploegen pas vanaf 1 augustus transfers mogen bekendmaken. Carapaz is inmiddels in voorbereiding op de Vuelta a España, die op 24 augustus begint.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.