Cardoso verruilt Footon voor RadioShack
zaterdag 28 augustus 2010 om 12:57

Cardoso verruilt Footon voor RadioShack

Manuel Cardoso komt volgend seizoen uit voor Team RadioShack, zo schrijft Abola.pt. De Portugese sprinter verlaat zo Footon-Servetto, dat volgend jaar verder gaat als Team Geox. Bij RadioShack wordt Cardoso de derde Portugees in de selectie, naast Sergio Paulinho en Tiago Machado.

Cardoso is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de Spaanse ProTour-formatie. Zijn grootste zege boekte hij in januari, toen hij een rit meepakte in de Tour Down Under. RadioShack versterkte zich eerder al met de neo-profs Taylor Phinney en Jesse Sergent, terwijl ook Clinton Avery en Benat Intxausti dich bij een overgang naar de Amerikaanse ProTour-ploeg zouden staan.

Cardoso’s huidige werkgever Footon-Servetto gaat volgend jaar met een verhoogd budget verder als Team Geox. Duidelijk is nu dat in iedergeval Rafael Valls, Fabio Felline, Matthias Brändle, Noé Gianetti, Marco Corti, Giampaolo Cheula en David Vitoria ook komend seizoen deel uit maken van de ploeg. De eerder gemelde overgangen van Sergio Pardilla, Fabio Duarte, Matteo Pelucchi en Daniele Ratto blijken echter nog niet zeker.

Naast een mannenploeg gaat Geox in 2011 ook een vrouwenploeg sponsoren. De Italiaanse schoenenfabrikant wordt namelijk de nieuwe geldschieter van de huidige Litouwse Safi-Pasta Zara formatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.