Cassani bouwt WK-team rond Nibali
woensdag 13 augustus 2014 om 19:00

Cassani bouwt WK-team rond Nibali

Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali wordt bij de Italianen de kopman voor het WK. Dat zegt bondscoach Davide Cassani tegenover Gazzetta dello Sport. “Het is onmogelijk om nu te zeggen dat hij op honderd procent zal zijn voor het WK, maar met een goede mentaliteit en ambitie kun je veel bereiken in de sport. En Vincenzo is duidelijk over zijn ambitie voor het WK. Mijn selectie zal rond hem gebouwd worden.”

Het is echter de vraag of het parcours in Ponferrada zwaar genoeg is voor Nibali. Cassini stelt daarom dat zijn ploeg de koers hard moet maken. “Op dit parcours moet je iets verzinnen, want als we met dertig renners naar de meet gaan – wat veel mensen voorspellen – zijn we al verslagen. Onze kansen zullen stijgen als we de wedstrijd zwaarder maken. Het is geen parcours voor Nibali, maar we kunnen wél proberen het een parcours voor hem te laten worden. Wellicht door halverwege de koers een ontsnapping van acht of tien renners op te laten zetten en daarmee de anderen tot achtervolgen te dwingen.”

Cassini noemt Giovanni Visconti (Movistar), Oscar Gatto (Cannondale) en Matteo Trentin (Omega Pharma-QuickStep) als waarschijnlijke ploeggenoten van Nibali. Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) zou wegkapitein van de ploeg moeten worden, terwijl ook Alessandro Vanotti en Fabio Aru (allebei Astana) een goede kans maken op een selectie. Filippo Pozzato is daarentegen een twijfelgeval.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.