Cavendish en Renshaw in Milaan-San Remo terug in koers
foto: LaPresse - Fabio Ferrari
woensdag 14 maart 2018 om 21:00

Cavendish en Renshaw in Milaan-San Remo terug in koers

Mark Cavendish en Mark Renshaw maken zaterdag in Milaan-San Remo hun rentree in het peloton, nadat zij in Tirreno-Adriatico om verschillende redenen voortijdig de koers moesten verlaten. Hun ploeg Dimension Data maakte vandaag de selectie bekend voor La Primavera.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Cavendish kwam in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico ten val en brak daarbij een rib. Hoewel hij desondanks de finish bereikte in Lido di Camaoire, overschreed hij de tijdslimiet en moest hij de Italiaanse rittenkoers verlaten. “Na de valpartij in de Tirreno, ben ik duidelijk niet in staat om Milaan-San Remo te winnen. Maar omdat ik de afgelopen dagen genoeg heb kunnen trainen ondanks de pijn, heb ik het gevoel dat ik kan starten ter ondersteuning van mijn ploegmaats”, meldde Cavendish vanavond.

Renshaw moest in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico de strijd staken omdat hij zich onwel voelde. De Australiër heeft zich daarop laten onderzoeken en is fit genoeg om te starten.

Geen Slagter
Tom-Jelte Slagter kwam niet in aanmerking voor een plaats in de selectie van Dimension Data. De Nederlander kampt met een luchtweginfectie. In Parijs-Nice moest hij noodgedwongen opgeven en zal later in koersverband terugkeren. Ook Bernhard Eisel is niet van de partij. De Oostenrijker zit in de lappenmand na een botsing met een ploegauto.

Selectie Dimension Data voor Milaan-San Remo
flag-gb Mark Cavendish
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Steve Cummings
flag-au Mark Renshaw
flag-za Jay Thomson
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Julien Vermote

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2018 21:24
Welke ploegmaat moet hij dan ondersteunen? Zit zelfs geen outsider bij.
14 maart 2018 21:46
Nou ja, Hagen... is toch ook weer niet zo slecht?
14 maart 2018 23:17
Hagen is nog niet zo in vorm.
Ik zou 2 a 3 mannen meesturen in de kopgroep van de dag. Cummings en Vermote om het tempo erin te houden en een flinke voorsprongop e bouwen . En dan urenlang voor de sponsor op de TV zijn.
14 maart 2018 23:21
Dit is voor dit terrein toch helemaal geen gek team?
15 maart 2018 00:00
Totaal niet, goed team dat kennelijk alleen maar kan meevallen.
15 maart 2018 08:41
Hagen lijkt mij juist een gevaarlijke outsider, kan de afstand aan en heeft nog een aardige sprint in de benen. Alleen vind ik hem tactisch niet zo sterk
15 maart 2018 09:35
Ik verwacht niet dat hij echt de sprint gaat afwachten, als hij er nog bij zit, zie ik hem eerder terug een poging wagen om weg te springen onder de vod (zoals in 2016).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.