Cavendish: “Haal motivatie uit mijn pechjaar”
Foto: Sirotti
zaterdag 4 november 2017 om 16:43

Cavendish: “Haal motivatie uit mijn pechjaar”

Mark Cavendish sloot zijn wielerjaar af met een ‘zege’ in het criterium van Saitama. Voor de Britse snelheidsduivel kan 2017 gekwalificeerd worden als een waar pechseizoen. “Toch haal ik uit al mijn tegenslag motivatie om nog sterker terug te komen”, sprak Cav na afloop van de festiviteiten.

Een etappe in de Dubai Tour: dat is de magere balans voor de sprinter van Dimension Data. In de eerste maanden kreeg Cavendish af te rekenen met klierkoorts. Eenmaal fit kwam hij in de vierde etappe van de Tour zwaar ten val door een inmiddels veelbesproken eindsprint. Een gebroken schouderblad was het verdict. Toch beschouwt de wereldkampioen van Kopenhagen het glas als halfvol. “Als je elf jaar op topniveau acteert, zit er wel eens een minder seizoen tussen.”

Na een jaargang vol malheur, is de 32-jarige sprinter erop gebrand om in 2018 weer met goede resultaten aan te knopen. “Ik wil graag weer de klassiekers betwisten, waaronder Parijs-Roubaix. Het zijn wedstrijden waar ik van geniet, ook al is het niet makkelijk om er een goed resultaat te rijden.”

Het hoofddoel vormt zoals gewoonlijk de Tour, een wedstrijd waarin Cavendish maar liefst dertigmaal de handen in de lucht mocht steken. Nog vier ritzeges en de Brit evenaart het record van Eddy Merckx. Toch denkt hij hier naar eigen zeggen niet aan. “De Tour is de zwaarste koers ter wereld. Het is al lastig genoeg om één rit te winnen, laat staan vier. Ik ben niet echt bezig met het record.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 november 2017 16:57
Nou nou, pechjaar... Hij heeft wel het criterium van Saitama gewonnen hoor!
4 november 2017 18:12
En een prima zesdaagse van London gereden.
Gaat in ieder geval met moraal de winter in en een behoorlijke basis.
4 november 2017 22:07
Wat mij betreft stopt ie ermee. Bijzonder onsportieve, oncollegiale figuur...
4 november 2017 22:17
KamikazeCav, kom er maar in!
5 november 2017 09:00
Altijd wel wat te beleven met Manx-man...of liever zo'n dood vogeltje als Froome ?
5 november 2017 10:13
Typisch zo'n reactie van Polleke.
Vier maal de tour winnen, vriendelijk en net mens zijn en dan tel je voor de Polleke's in deze wereld niet mee. Die zien liever clowns, dubieuze figuren, graag nog een beetje crimineel.
Kortom de normvervaging in deze maatschappij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.