Chinese president Xi Jinping krijgt gele trui cadeau van Macron op Tourmalet
Foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 18:31

Chinese president Xi Jinping krijgt gele trui cadeau van Macron op Tourmalet

De Chinese president heeft dinsdag tijdens zijn staatsbezoek aan de Hautres-Pyrénées in Frankrijk samen met de Franse president Emmanuel Macron een bezoek gebracht aan de legendarische Col du Tourmalet. Dat zien we op de website van La Dépèche.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Xi Jinping en was er te gast met zijn vrouw Peng Liyuan. Samen met Emmanuel en Brigitte Macron zijn te gaan lunchen het bergrestaurant Etoile du berger. Ze werden verwelkomd door lokale muzikanten Les Pastourelles de Campan.

De Franse president had heel wat geschenken in petto voor zijn Chinese collega. Onder andere wollen dekens uit de Pyreneeën, baretten en een fles Armagnac passeerden de revue.

Het meest opvallende cadeau was echter een gele trui gesigneerd door de Tourwinnaar van vorig jaar, Jonas Vingegaard. “De Tourmalet is telkens weer een legendarische etappe”, zei het staatshoofd. “We hopen dat er wat Chinezen in de Tour de France zullen zijn”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.