Benoot, Cavendish, Merlier, Tour of Utah
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
woensdag 28 maart 2018 om 20:00

Benoot, Cavendish, Merlier, Tour of Utah

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Tiesj Benoot, Mark Cavendish, Wout van Aert en de Tour of Utah.

Benoot: “Petje af voor Lampaert”

Tiesj Benoot eindigde Dwars door Vlaanderen op de zevende plaats. De Belg van Lotto Soudal maakte een sterke indruk, maar hij kon niet voorkomen dat een kopgroep van vijf renners zou strijden om de zege. “Voor de koers hadden we besloten dat ik zou proberen de groep uit te dunnen tijdens de derde beklimming van de Côte de Trieu en dat deed ik dan ook. Ik kreeg gezelschap van Greg Van Avermaet. Helaas volgde geen renner van Quick-Step Floors, want ze waren opnieuw het sterkste team. Als één van hun renners zich bij ons had gevoegd, waren we de achtervolgers voorgebleven. Greg en ik hadden maar vijftien seconden voorsprong. We hoopten dat het tempo van de achtervolgers zou afnemen, maar dat gebeurde niet. Aan het eind van de kasseistrook van de Varent werden we bijgehaald. Onmiddellijk viel Vanmarcke aan en hij kreeg vier anderen mee, waaronder Lampaert. Ik had een moment nodig om op adem te komen en ik hoopte dat ze het een te groot risico vonden om met Teunissen en Boasson Hagen naar de finish te rijden. Ze besloten echter hun aanval door te zetten. Petje af voor Lampaert.”


Cavendish rijdt Zesdaagse van Londen

De Zesdaagse van Londen heeft zijn eerste grote naam voor de volgende editie binnen. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt dat Mark Cavendish van 23 tot 28 oktober zijn opwachting maakt op de piste van het Lee Valley VeloPark. De 32-jarige sprinter van Dimension Data herstelt momenteel van een zware val in Milaan-San Remo. Hij moet daardoor noodgedwongen de Commonwealth Games (van woensdag 4 april tot zondag 15 april) aan zich voorbij laten gaan.


Van Aert ziet boezemvriend vertrekken

Tim Merlier maakt vanaf 1 januari 2019 de overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. De 25-jarige veldrijder vertrekt bij Crelan-Veranda’s Willems, zo meldt Het Nieuwsblad. De overstap is opvallend omdat Merlier een boezemvriend is van wereldkampioen veldrijden Wout van Aert. Ook zijn broer Braam Merlier (24) zal vanaf volgend jaar de kleuren van het team van Timmy Simons verdedigen. De ploeg trok eerder al Laurens Sweeck aan.


LottoNL-Jumbo in Tour of Utah

LottoNL-Jumbo staat in augustus weer aan de start van de Tour of Utah (2.HC). De Amerikaanse rittenkoers verwelkomt volgens Cyclingnews vijf ploegen uit de WorldTour, waaronder de Nederlandse formatie. Daarnaast zijn BMC, Mitchelton-Scott, EF Education First-Drapac en Trek-Segafredo van de partij. In totaal staan er zestien teams aan de start, waaronder ook Israel Cycling Academy, Nippo Vini-Fantini en Bardiani-CSF.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
28 maart 2018 20:03
Merlier is volgens mij een crosser die op de weg erg goed uit de voeten kan en dus bij de ideale ploeg zat.
28 maart 2018 20:12
Verbaas me erover dat iedereen schijnbaar wist dat Teunissen een sterke sprint heeft. Of zou dat allemaal door het oortje zijn gekomen?
28 maart 2018 20:12
'Tiesj' en 'Braam'. Schitterend toch!
28 maart 2018 20:40
@Fassa Bortolo Bekijk zijn uitslagen in Parijs-Nice maar eens. Hij sprintte daar ettelijke malen mee met de beste sprinters.
28 maart 2018 21:47
@Verweggistan eens. Hij werd nog 3de in een sprint in de Binckbanck Tour achter 1.Theuns en 2.Sagan. In extra time koers zei Karl dat dit een voorteken zou kunnen zijn van een switch van Van Aert weg van verandas Willems-Crelan.
28 maart 2018 21:50
Benoot had uit koers genomen moeten worden ja. Een schandalige vertoning. Waar anderen eraf vliegen zit hij lekker achter de auto om terug te komen.
28 maart 2018 22:16
Bij pech achter de auto terug komen is toch niets mis mee.
28 maart 2018 22:52
@mazuklat. Dat was geen terugkomen voor mij. Het leek alsof ze rustig kilometers aan het stayeren waren.
28 maart 2018 22:59
Merlier die volledig voor het veldrijden kiest, spijtig.
28 maart 2018 23:25
Tim Merlier weg bij Van Aert zal idd wel betekenen dat WvA ook vertrekt. Merlier is een sterke opener in de cross en heeft een goede sprint, maar steekt over het geheel genomen niet uit boven het smaldeel modderliefhebbers achter de 2 matadoren.

Maar de winterse startgelden zullen hem wrs weghouden van de verharde wegen.
29 maart 2018 10:41
Het komt er voor renners dus op aan een Quickstepper mee te nemen die je zelf nog aankan, maar waar ze bij Quickstep zelf ook genoeg in geloven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.