CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag

donderdag 21 november 2019 om 14:26
CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag

foto: Cor Vos

Als CCC-Liv in 2020 inderdaad een WorldTour-licentie toebedeeld krijgt, dan gaat de formatie van Marianne Vos verder onder Poolse vlag. Het vrouwenteam doet dat uit respect voor de Poolse sponsor CCC.

Aan de structuur van CCC-Liv verandert er voor de rest niks. De gewortelde Nederlandse structuur blijft. “Het betekent dat er bij koersen een Pools vlaggetje achter CCC-Liv staat, niet meer en niet minder. De organisatiestructuur van CCC-Liv blijft gelijk aan 2019. Er is en blijft dus een grote Nederlandse invloed van rensters en staf, maar maken met deze keuze wel een geste richting onze Poolse hoofdsponsor”, vertelt Rik Booltink, woordvoerder van de vrouwenploeg.

CCC-Liv moet dan wel eerst nog een WorldTour-licentie verkrijgen. Echter, dat lijkt wel goed te komen:  “We hebben in de afgelopen tijd alle vereiste documenten aan de UCI verstrekt. Het is nu wachten totdat de licentiecommissie gaat oordelen en er witte rook opstijgt. Naar verwachting medio december krijgen we duidelijkheid van de UCI.”

Komend jaar mogen teams in de Women’s WorldTour zelf hun nationaliteit kiezen. Voorheen gold voor alle vrouwenploegen dat het team de nationaliteit automatisch aannam van het land waaruit de meeste rensters afkomstig zijn. Women’s Worldtour-ploegen mogen nu zelf kiezen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.